szon-sportoldal

2008.12.19. 10:39

Szakasz- és évzáró mérkőzések

<p>Még szerencse, hogy az utóbbi években ennyit javult a létesítményhelyzet Nyíregyházán: a hétvégén három NB I-es mérkőzésnek három különböző helyszín ad otthont úgy, hogy a bujtosi csarnokban egyet sem rendeznek.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/szakasz--es-evzaro-merkozesek/cn/szon-news-km_01-20081219-104350">A férfi és női bajnokság állása: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

A Betonút-NRK-Nyíregyháza összecsapásáról külön szólunk, most maradjunk a „kis” csapatoknál.

Hosszúra nyúlt szezon végére tesznek pontot az NB I. Liga Liga-csoportban szereplő együtteseink. Mind a Pensum-Nyíregyházi FSE női-, mind pedig a Szőnyegszalon-NYFRK férficsapata hazai pályán játssza évzáró bajnokiját. Most nemcsak az udvarisság, hanem az időrend miatt is a hölgyeké az elsőbbség: Kolozsi János gárdája ugyanis szombaton, a Tiszavasvári úti csarnokban 18 órától fogadja a Kalocsát.

A déli országrészből érkező ellenféltől idegenben 3:2-re kaptak ki a főiskolások, így most is nagyon kiélezett, küzdelmes mérkőzésre lehet számítani. Ha földrajzilag nem is, a tabella alapján szomszédai egymásnak a felek, amennyiben a negyedik helyen álló NYFSE nyer, úgy lépéselőnybe kerül az őt követő kalocsaiakkal szemben. Nemcsak évet, hanem szakaszt is zár ez a mérkőzés, hiszen az alapszakasz teljes köre ezennel befejeződik, a csapatokra a rájátszás előtt még egy fél forduló (azaz hét mérkőzés) vár még.

A Széchenyi utcán fogadja a Széchenyit az NYFRK: azaz a nyíregyházi férficsapat a Zrínyi gimnáziumban látja vendégül a Győrt. Pampuchék idegenben 3:2-re gyűrték le a kisalföldieket, így jó esély kínálkozik arra, hogy hazai pályán is begyűjtik a két pontot a vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapáson.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik