szon-sportoldal

2010.07.27. 09:43

A legkeresettebbek között

<p>A tuzséri kapus, Balogh Tamás az immár szövetségi kapitány Egervári Sándor utasításait követhette az Albert-stadionban a Ferencváros elleni életre szóló élményt jelentő mérkőzésen.</p>

Most Wanted! A western-filmekből ismert és a rendőrség által a körözött személyek mellett feltűntentett felirat (jelentése: a legkeresettebb) ezúttal egy labdarúgó tehetségkutató-programmal vált azonosíthatóvá. A 21 év alatti futballistákat megmozgató program szlogenje is ismerős a régmúltból: Kell egy csapat! És ez a csapat a múlt héten a Ferencváros NB I-es gárdájával mérkőzhetett meg az Üllői úton.

A tizennyolcas keretben egy megyénkbeli labdarúgó kapott helyet: a Fradi elleni mérkőzésen a második félidőben a tuzséri Balogh Tamás őrizte a hálót. Sikerrel, hiszen az éppen 21 esztendős cerberusnak egyszer sem kellett maga mögé nyúlnia, tekintve, hogy az 1–0-ás zöld-fehér sikerrel véget mérkőzésen a hazaiak találata (a norvég-szomáliai Liban Abdi szerezte) már a második percben megszületett.

Nem volt kikövezett az út a Fradi elleni gálameccsig

– Mondta is Kakas László, a Fradi kapusedzője: kevesen mondhatják el magukról, hogy védtek már az Albert-stadionban, de még nem kaptak gólt – jelezte Balogh Tamás, hogy másoknak is tetszett a produkciója. – Mondanom sem kell, hatalmas élményt jelentett a mérkőzés, miként az edzőtáborozás is. A Fradi-pálya hangulata háromezer néző jelenlétében is leírhatatlan, szakmailag pedig a felcsúti akadémia infrastruktúrája is sokat nyújtott, az országban egyedülálló tesztpályájájával és tesztcsarnokával.

Merthogy a jelzett 18 játékosnak bizony nem volt kikövezett az útja a Fradi elleni gálameccsig. Az egyik sportszergyártó cég által támogatott akció toborzójára több, mint 1300 fiatal jelentkezett, közülük az első szűrőt követően már „csak” 640-et hívtak be a kiválasztó edzésekre. A táborozás négy héten keresztül tartott a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián, a játékosok hétfőtől csütörtökig voltak összezárva, a televízió is összefoglalókban számolt be az ott történtekről, és arról, hogy miként csökken folyamatosan a létszám.

– A sportnapilapban megjelent közleményből tudtam meg: ott lehetek az edzőtáborban, és már ekkor éreztem: van bennem annyi őserő és munkamánia, hogy kiharcolom a helyem a Fradi elleni keretben – így a Fényeslitkéről indult, Tuzsér előtt Záhonyban és a kanadai Toronto Vasas valamint Toronto Eagles csapatában is megfordult sportoló. – Mi, kapusok négyen voltunk, illetve öten, mert amikor egyik társunk megsérült, nem ő lett az egyik automatikus búcsúzó, hanem pótlására behívtak egy helyettest. Végül elhangzott a nevem a kerethirdetésnél, aminek persze nagyon örültem.

A Most Wanted csapatát Egervári Sándor vezette

A Most Wanted csapatát Egervári Sándor vezette – a szakembernek a múlt szerdai volt az utolsó „hivatalos” mérkőzése azok előtt, hogy kinevezték a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányának. A neves tréner alighanem a kezdők közé jelölte volna a szabolcsi fiút, aki azonban a meccs előtti napon nem érezte jól magát, így maradt számára a második félidei bevetés. És, hogy milyen haszonnal is járt a nem mindennapi táborozás és mérkőzés?

– Máris van egy ajánlatom az NB II-es Szigetszentmiklóstól, amivel azt hiszem élni is fogok – jelezte Balogh Tamás, hogy a tuzsériaknak alighanem új kapus után kell nézniük. – Titkon ezt is reméltem ettől a sorozattól, hiszen feljebb szeretnék lépni, komoly terveim vannak még a futballpályán.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!