szon-sportoldal

2010.07.11. 21:24

Csáki Viki, a tiszalöki lány világbajnok lett!

<p>Csáki Viki, a DVSC-Korvex válogatott kézilabdázója élete legszebb eredményét érte el vasárnap: a főiskolai világbajnokságon a magyar válogatottal aranyérmes lett.</p>

Vasárnap fejeződött be a vb, így hétfő óta pihen, de a jövő héten már edzésre kell jelentkeznie a Lokinál. Rövidebb volt a szabadsága, mint amit a csapattársai élveznek, de Csáki azt mondja, az aranyéremért megérte.

- El sem tudom mondani, olyan jó érzés világbajnoknak lenni. Történelmet írtunk a 20. világbajnokságon, hiszen a magyar női válogatott először lett aranyérmes. Mint a fiúk is most, bár ők korábban, még 1996-ban már megszerezték az első helyet. Ami érdekes: akkor is Nyíregyházán volt a vb, a fiúk akkor Rosta Mikivel az élen villogtak. Miki most az egyik edzője volt a csapatnak. Minden mecscen játszottam, sok gólt is lőttem.

A vb miatt rövidebb lett a szabadságom, igaz, amikor a Lokival befejeztük a szezont, akkor kilenc napig pihentem, aztán kezdődött a felkészülés a vb-re. Most Egerben vagyok a párommal, azután csütörtökön megyünk Tiszalökre a szüleimhez, majd július 12-én elkezdődik a felkészülés a Lokival. Most nem volt sok pihenőm, majd jövőre bepótolom, de a világbajnoki cím miatt nagyon megérte - mondta boldogan Csáki Viki.

– Rédeiné Éva –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!