szon-sportoldal

2010.07.01. 18:34

Férfiak: jöhet a szerbek elleni csoportdöntő

<p>A 20. férfi és női főiskolai kézilabda világbajnokság hajdúnánási mérkőzésén a Rosta-csapat simán verte a lengyeleket, így pénteken a bujtosi csarnokban a döntőbe jutásért játszhat a szerbek ellen.</p>

Jó hangulatú volt a férfiak hajdúnánási meccsen, hiszen a mieinket hűségesen kísérő tábor mellett a fürdővárosban nyaraló lengyelek is támogatták honfitársaikat. A meccsen végig a Rosta-csapat akarata érvényesült (a tréner még azt is megtehette, hogy a második félidőre szinte sort cserélt), és a magyarok harmadik, a reméltnél jóval magabiztosabb győzelmükkel újabbat léptek a csoportelsőség felé, amelyet pénteken este 18.30-tól a szerbek elleni nyíregyházi meccsen realizálhatnak.

Magyarország–Lengyelország 36–22 (16–7)
Hajdúnánás, 400 néző, v.: Miscsuk, Roskov (ukránok).

Magyarország: Szabó T. – Miss 4, Szöllősi 1, Sándor Á., Varsandán 2, Juhász K. 3, Halász 7. Csere: Tóth K. (kapus), Simon B. 5/1, Lókodi 5, Kiss Á. 4/1, Benis, Pordán 3, Juhász Z. 2. Szövetségi edző: Rosta István.

Lengyelország: Boniecki – Cwilkinski, Fogler, Oledzki 2, Wysokinski 2, Wiak, Kostrzewa 8/1. Csere: Pienczewski (kapus), Zak 4/2, Tomiak 2, Suwisz, Marciniak 2, Bosy 2. Szövetségi edző: Marcin Pilch.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 4/3.

Mesterszemmel

Rosta István: – Nagyon örülök a győzelemnek, amivel most már biztos, hogy vasárnap játszunk. A pénteki, szerbek elleni csoportdöntőn múlik, hogy a döntőben vagy a harmadik helyért leszünk érintve. Nagyon nagy meccs lesz, várunk mindenkit a bujtosi csarnokba!

Marcin Pilch: – Az erősebb és a gyorsabb csapat nyert, a jól védekező magyarok ellen nem voltunk képesek úgy teljesíteni, ahogyan valójában tudunk.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik