szon-sportoldal

2010.07.08. 16:57

Hidegzuhany a bajnokra

<p>Fucsovics elveszítette egyesét, a csapatbajnokit az MTK nyerte.</p>

Folytatódott az ünneplés. Csütörtökön délelőtt Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, és Kovács Ferenc országgyűlési képviselő gratulált és ajándékozta meg Fucsovics Mártont, a wimbledoni bajnokot. Tették mindezt az elsőosztályú csapatbajnoki találkozó előtt, amelyen az MTK volt a vendég. Szerdai, egésznapos esőnek a pályamunkások jóvoltából néhány pályán nyoma sem volt, így mind a hat egyéni meccs egy időben kezdődhetett.

Fordítani tudott az ellenfél

A legnagyobb érdeklődés természetesen Fucsovicsra összpontosult, aki a négy évvel ezelőtti magyar bajnok Pákai Norbert volt az ellenfele. Az első szettet nagy küzdelemben nyerte Fucsovics, ám ezt követően fordult a kocka, és az aprócska súlyfelesleggel rendelkező, időnként humoros, párszor a sportszerűtlen Pákai előbb egyenlített, majd a döntő szettet is kasszírozva nyert a mérkőzést.

- Elég nehéz volt visszaszokni a salakpályára, nehezen találtam meg a ritmust, nem játszottam túl jól. Az egyébként normális, hogy mindenki az én fejemre utazik, mindenki bizonyítani akar ellenem – summázta Fucsovics Márton.

Ami a többieket illeti, egyedül a fiatal Csonka Gábor hozta az egyest, öt csapattársa vereséget szenvedett. A három páros előtt tehát az esélyesebb fővárosiaknak állt a zászló, igaz még volt esély a fordítása. Ugyanis az idei szabályok szerint az egyéni győzelmek kettő, a párosok három pontot érnek, így az MTK 10–2–esl előnyét három párosgyőzelem esetén a 9 ponttal meg lehetett volna fordítani. Sajnos nem sikerült, mert csak két hazai duó tudott nyerni, így összesítve a fővárosiak nyerték a csapatbajnoki találkozót.

Nyíregyházi VTC-MTK 7:13

Egyesek (elől a nyíregyháziak)

Fucsovics Máté–Pákai Norbert 7:5, 3:6, 4:6
Csonka Gábor–Dékány Marcell 6:1, 6:2
Horváth Gábor–Horváth Márton 3:6, 4:6
Kulifai Károly–Szabó Zsolt 4:6, 1:6
Szabó Dániel–Balla Péter 6:7, 3:6
Pótor Ádám–gyabronka Bence 3:6, 0:6

Párosok

Fucsovics, Horváth– Balla, Szabó Zs. 6:1, 6:2
Csonka, Szabó – Gyabronkai, Gerendy 4:6, 6:2, 6:4
Szabó Z., Pótor–Balla, Szabó 1:6, 0:6

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!