szon-sportoldal

2010.07.27. 09:48

Ismét együtt az „Ikertornyok”

<p>Czigler László a Marso-Vagép Nyíregyháza KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatához igazolt és újra korábbi klub- és válogatottbeli társa, Sitku Ernő oldalán játszhat.</p>

A következő bajnokságban ismét egy csapatban játszik Sitku Ernő és Czigler László. A két center (az NBA-s San Antonióban egykor együtt játszó Tim Duncan és David Robinson mintájára az „Ikertornyok”) Pakson három évig, a válogatottban esztendőkön át, így az 1999-es Európa-bajnokságon alkottak szinte állandó párost.

Ha hozzátesszük, hogy a két játékos közül csak az egyik váltott klubot a nyáron, akkor az újbóli egymásra találás csak kétféleképpen jöhetett létre: vagy Sitku ment Pécsre vagy Czigler jött Nyíregyházára. Nos, utóbbi a helyes megoldás: a 39. évében járó, 215 centis és 122 kilós játékos a Marso-Vagép NYKK-hoz igazolt. Az sem titok, Czigler László neve évek óta ott szerepel az NYKK jelöltjei között, de a jelek szerint most jött el az idő, amikor a felek frigyre léptek.

Mindketten a negyvenedik életévükhöz közelítenek

– Én csak most szembesültem először azzal, hogy a nyíregyháziak meg akarnak szerezni, és miután komolyra fordultak a tárgyalások, meg is egyeztünk – árulta el Czigler László, miután felszállt a jövőjével kapcsolatos fehér füst. – Hozzáteszem, hogy végül az NYKK-t választottam, abban Sitku Ernőnek van a legnagyobb szerepe. A jelenlegi itteni csapatból és a vezetőkből keveseket ismerek, az Ernőhöz fűződő barátságom és a korábbi játékkapcsolatunk viszont sokat nyomott a latban, mondhatni, miatta fogadtam el az ajánlatot, amiben az is vonzó volt, hogy két esztendőre szól.

Anélkül, hogy ünneprontóak lennénk és megkérdőjeleznénk, hogy a két égimeszelő korábban valóban remekül együttműködött a palánkok alatt, azért jegyezzük meg: az utóbbi években ők sem fiatalodtak, és mindketten a negyvenedik életévükhöz közelítenek (Czigler szeptemberben, Sitku januárban lesz 39). Fel tudják még együtt venni a versenyt a fiatalabbakkal?

"Egy pillantásból megértettük egymást"

– Én is több szempontból megközelítettem ezt a kérdést, és nem találtam olyan magyarázatot, ami miatt meginogtam volna – reagált a felvetésre Czigler László. – Amikor együtt játszottunk, akkor remekül kiegészítettük egymást. Én nem vagyok az a mindenáron pontdobásra hajtó játékos, Ernő viszont jeleskedik a támadások befejezésében. Egy pillantásból megértettük egymást mind védekezésben, mind pedig támadásban, és való igaz, nem lettünk fiatalabbak, de a magyar mezőny sem erősödött annyit, hogy félnivalónk lenne.

– Legfeljebb Lacika jelenléte megint lerontja a lepattanóátlagomat, mert bizony Pakson nem nagyon voltam hozzászokva, hogy nekem kell begyűjteni a gyűrűről lecsorgó labdákat – kontrázott a másik székről Sitku Ernő.

Négy palánk alatti magyar játékos

– Maradhattam volna Pécsen is, de a tőlem várt edzésmunka és a beígért játéklehetőség bizony nem volt arányban egymással – vette vissza a szót Czigler László. – Szó sincs arról, hogy negyven percet akarnék játszani, abba azt hiszem, bele is halnék, de Nyíregyházán megkaphatom azt a lehetőséget, ami még megillet, és amivel még élni tudok.

Ezzel az igazolással eldőlt, hogy a Marso-Vagép NYKK a 2010/2011-es bajnokságnak négy palánk alatti magyar játékossal vág neki: a két, egyaránt 150-szeres válogatott Sitku és Czigler mellett Lekli Józsefre és a Szolnokról igazolt, az U20-as Európa-bajnokságot megjárt Mondzinger Márkra számíthat ezekben a pozíciókban Ferenczi Tamás vezetőedző.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!