szon-sportoldal

2010.07.27. 08:05

Mínusz tizenhárom, majd plusz tizenkettő

<p>A Bosznia-Hercegovina elleni 61–59-es vereséggel eldőlt, hogy a magyarok egy győzelemmel és három vereséggel zárták a csoportmeccseket a B divíziós U18-as fiú kosárlabda Európa-bajnokságon, és a 9–16. helyért folytatják.</p>

Különösebb tét nélkül lépett pályára az U18-as fiú kosárlabda válogatott az izraeli a B divíziós Európa-bajnokságon, hiszen a bosnyákok elleni meccs előtt eldőlt: a mieink nem végezhetnek a csoport utolsó helyén, magyarán nem kell osztályozót játszaniuk a bentmaradásért, de nem is kerülhetnek az első és második helyekre, magyarán nem mérkőzhettek a feljutásért.

Ezzel együtt a mieink (soraikban a két perces lehetőséghez jutó, pontot nem szerzó nyíregyházi Polyák Lászlóval) mindent megtettek a sikerért, de hullámzó teljesítményük miatt ez nem született meg. Az első és harmadik negyedet egyaránt tizenhárom pontos különbséggel (12–25, 3–16) veszítette el a Radovics csapat, így hiába hozta a páros számú etapokat rendre tizenkét egységgel (19–7, 25–13), a vége 61–59-es vereség lett úgy, hogy a magyarok az utolsó három és fél percben 61–50-ről egy 9–0-ás szakasszal zárkóztak fel, és még volt két sikertelen triplakísérletük a legvégén.

Polyákék így a csoport negyedik helyén végezve a középszakaszban a 9–16. helyért csatáznak tovább. A skótok elleni 46–38-as vereséget magukkal viszik, majd a holland és a svájci csapat ellen mérkőznek.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!