szon-sportoldal

2010.08.03. 11:00

Cseppet sem zöldfülűek Kéken

<p>Szatke Zoltán és Nagy Sándor is a megyei II. osztályú csapathoz igazolt, a bajnoki bemutatkozás előtt vasárnap a Tiszalúc elleni Magyar Kupa-mérkőzés esedékes.</p>

Nem mondhatjuk, hogy zöldfülű játékosok kerültek Kékre: összesen 233 élvonalbeli mérkőzéssel „gyarapodott” a futballcsapat. A megyei II. osztály Selyember-csoportjába sorolt egyesület ugyanis leigazolt két korábbi NB I-es labdarúgót: Szatke Zoltánt és Nagy Sándort. A kilencvenes évek nyíregyházi csapatának meghatározó tagjai közül Szatke 129 (valamennyit a Szpari színeiben, ezzel csúcstartó a klubban), Nagy (a Nyíregyházán kívül az MTK, a Diósgyőr és a Tatabánya színeiben is játszott az élvonalban) 104 bajnokin lépett pályára a legmagasabb osztályban. Közös még a két védőben, hogy immár nem a „futballistáskodásé” a főszerep az életükben, de a „civilként” is mindketten kötődnek a sportághoz: Szatke Zoltán a Szpari NB II-es csapatának pályaedzője, Nagy Sándor pedig a Nyírsuli Labdarúgó Akadémia edzőjeként tevékenykedik, és az utóbbi időben már csak az edzői hivatásuknak éltek.

Tovább rutinosodott a csapat

Buzás Lajos edző legénysége ezzel tovább rutinosodott (Szatke Zoltán 41, Nagy Sándor 38 esztendős), a két új szerzemény mellett a csapatból Paulik István és Márton István is elmondhatja magáról, hogy megfordult az élvonalban, de rajtuk kívül is több a megyeszerte jól ismert, harcedzett játékos (Paulik Zoltán, Banka Zsolt, Együd László). Mondjuk van is mire készülniük a kékieknek, és hogy komolyan veszi a csapat az előtte álló feladatokat, arról csak annyit: a hétvégén Tiszalökön vett részt amolyan közösségkovácsoló összetartáson a társaság. A táborozás edzőmeccsel zárult: a szintén megye kettes Pusztadobos ellen 3–2-re nyertek a kékiek. A bajnoki rajt előtt egy héttel már tétmeccs vár a kékiekre: a megyei II. osztályú gárda a borsodi Tiszalúc elleni hazai mérkőzésen mutatkozik be vasárnap a Magyar Kupa megyei főtábláján. Szatkéékon kívül új szerzemény még Szurcsik Zoltán, aki Újdombrádról tért vissza Kékre.

Kupaprogram

Ha már a kékiek kapcsán szóba került a Magyar Kupa, említsük meg a többi, megyei érdekeltségű vasárnapi (17 óra) párosítást is. A mérkőzéseket az országos főtábla 1. fordulójában rendezik: FehérgyarmatNagyecsed, Újfehértó–Cigánd, Demecser–Tiszaújváros, Tállya–Nyírmada, Encs–Tiszakanyár, Hajdúsámson–Tiszabecs.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!