szon-sportoldal

2010.09.20. 14:13

A Fodor-fivérek nagy hajrája

<p>Asztalitenisz NB-s mérkőzések: kiélezett küzdelemben az Apagy SE nyerte az asztalitenisz NB I. megyei rangadóját a Nyírbátori ASE ellen, amelyben az ifjú titán, Majoros Bence eredményesen játszott.</p>

Nagyobb összegben mertünk volna fogadni arra, hogy az NB I-es megyei rangadó végeredménye 10–8 és 8–10 között mozog majd, magyarán két csapatunk minimális különbségű győzelme és a döntetlen volt benne a pakliban.

A vége valóban 10–8 lett – méghozzá az Apagy SE javára, amely zsinórban harmadszor győzte le hazai pályán a Nyírbátort. A rangadóhoz méltó, végig sportszerű mérkőzésen végig a hazai csapat tartott előrébb, de 4–0-ás majd 5–2-es vezetésénél Majoros Bence két bravúros győzelemmel gondoskodott arról, hogy a Bátornak ne kelljen lemondania a pontszerzésről, majd újra az Apagy ugrott meg 7–4-re. A hazaiak rövid megingását – két derbit is meccslabdáról veszítettek el – a Bátor újra kihasználta, a végén a Fodor-testvérek biztosították be a hazai győzelmet.

Az összkép alapján az egységesebb, kevesebb megingással játszó apagyiak nyertek, az döntött a javukra, hogy Berecki Dezső meccseit Fodor István „pótolta”, míg bátori részről a Kiss Zsolt talonban maradt partijai a végelszámolásnál nagyon hiányoztak. A vendégek Tóth Zsolt egyéniben mutatott hiubátlan teljesítményének örülhettek, no meg annak, hogy a még újonc korcsoportos Majoros Bence életében először nyert két egyéni mérkőzést NB I-es összecsapáson.

Csapatbajnokságok, 3. forduló

NB I., férfi

Apagy SE–Nyírbátori ASE 10–8
Hodász, Berecki, Tóth Zs., Lukács B. 3:1, Fodor G., Fodor I.–Kiss Zs., Majoros B. 3:2, Hodász–Lukács B. 3:1, Berecki–Kiss Zs. 3:0, Fodor G.–Majoros B. 1:3, Fodor I.–Tóth Zs. 0:3, Hodász–Kiss Zs. 3:1, Berecki–Majoros B. 2:3, Fodor G.–Tóth Zs. 0:3, Fodor I.–Lukács B. 3:2, Hodász–Majoros B. 3:1, Berecki–Tóth Zs. 0:3, Fodor G.–Lukács B. 1:3, Fodor I.–Kiss Zs. 3:1, Hodász–Tóth Zs. 2:3, Berecki–Lukács B. 0:3, Fodor G.–Kiss Zs. 3:1, Fodor I.–Majoros B. 3:2.

NB I. A csoport, női

NAC Benczúr Nyíregyháza–Mohácsi TE 15–3
A tavaly még extraligás ellenfelét kiütötte az ott nem induló nyíregyházi csapat. Győztek: Fajcsák, Mura, Badarász 4-4, Barna K. 2 és a Mura, Fajcsák páros.

NB II., férfi

Debreceni ASE–Nyírbátori ASE II 11–7
A nyírbátoriak második számú csapatának többet kell nyújtania, ha a kiegyensúlyozott mezőny élcsoportjába vágynak. Gy.: Szöllősi T. 3, Bánhidi 2, Szarka és a Szöllősi T., Szarka páros 1-1.
Kisújszállás–Apagy SE II 18–0

A végeredmény ellenére az apagyiak tisztességgel küzdöttek, és helyenként jó mérkőzéseket játszottak, amivel hozzáhárultak az erre az évre kitűzött célhoz, vagyis a jövő építéséhez.

NB III., férfi

ATC Nagykálló–Debreceni ABE 3–15
Az abszolút tartalékos újonc nagykállói csapat csak ennyire volt képes az egyik bajnokesélyes ellen. Gy.: Pataki Zs., Jónás, Hriczu 1-1.

Hortobágy LSE–Levelek SE 12–6
Az újonc Leveleknek megvolt az esélye a pontszerzésre a bajnoki címre törő hazaiak ellen. Gy.: Német T., Márföldi, Joó Z. 2-2.

TEVA-Debrecen SE I–Vásárosnaményi SZSE 10–8
Biztos győzelmet engedett ki a kezéből a vendégcsapat, amihez kellett egy balszerencsés sérülés is – Szilágyi Zoltán már a második egyéni meccsét sem tudta befejezni. Gy.: Sztoj, Misák 3-3, Szilágyi Z. és a Sztoj, Szilágyi Z. páros 1-1.
Hajdúszoboszlói AK–Nyírmadai ISE 6–12

Sima vendéggyőzelem született az „ororszlán barlangjában”, ahol nagyon nehéz higgadtnak maradni... Gy.: Pacuk P., Szabó S. 4-4, Paszternák 2, ifj. Krivács A. és a Szabó S., Paszternák páros 1-1.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!