szon-sportoldal

2010.09.20. 16:37

Marshallnál lehet a marsallbot

<p>A múlt hét második felében rendezett székesfehérvári tornán is kiderült, hogy vannak még megoldásra váró hiányosságok és hiányposztok a Marso-Nyíregyháza KK-nál.</p>

A Marso-NYKK férficsapatát azzal most igazán nem lehet megvádolni, hogy gyenge riválisokat választott magának a sorozatterhelés tárgyát képező egymást követő két felkészülési tornára. Így aztán a román, szerb, horvát, szlovák ellenfelek valamint a kétszeri Albacomp elleni meccsen elszenvedett hat vereség sem kell, hogy kétségbeejtő legyen – más kérdés, hogy ugyanezeket a meccseket a fehérváriak hat győzelemmel abszolválták... De vajon milyen tapasztalatokkal szolgált az NYKK múlt hét végi székesfehérvári látogatása?

Marshall alkalmas lehet vezérnek

– Egyértelmű, hogy Bosko Sztojakovics után Curtis Marshall is méltó arra, hogy szerződtessük, a Fehérváron látottak is meggyőztek bennünket arról, hogy az amerikai bedobó alkalmas lehet a vezérszerepre – mondta Ferenczi Tamás, a Marso-NYKK vezetőedzője. – Ez a jó hír, a rossz az, hogy hiányosságainkra a legutóbbi három meccs is rávilágított. Sajnos, vannak hiányposztjaink, az ezek megoldására való törekvéseinket nem segítik a sérülések, illetve némely meccsen a faultproblémák sem vezettek jóra. Az is feltűnt, hogy különböző okok miatt mindig van egy-egy mély hullámvölgy a játékunkban, amely a sorozatterhelésből is adódik. Rutinosabb játékosainknak nem kedvez a három nap alatt játszott három meccs, de ilyesmire azért a bajnoki idény alatt nem lesz példa.

A tréner által is említett bajnoki idény október 9-én kezdődik – éppen Székesfehérváron. Addig az e heti szerbiai túrán lesz lehetőség a hibák javítására és a csapat arculatának kialakítására. Még annyit az Albacomp otthonában történtekről, hogy – ha nem is tétmeccsen, de – bemutatkozott a felnőttcsapatban a mindössze 17 éves, szép jövő előtt álló center, Czinger Zoltán.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!