szon-sportoldal

2010.10.30. 10:03

Nem engedik a borstörést

<p>Vasárnap Makón meccsel a Szpari, Bajzát játéka kérdéses.</p>

Az őszi szezon egyetlen kétnapos túrájára készül a Nyíregyháza Spartacus NB II-es labdarúgó csapata. Vasárnap kora délután Makón lép pályára a listavezető. Ősszel ez lesz az utolsó vasárnapi meccs, hiszen a két hét múlva szintén a hétzáróra kiírt MTK II. elleni vendégszereplést a két klub megegyezése alapján egy nappal hamarabb rendezik.

No, de térjünk vissza a makóiakhoz, hagymájukkal legutóbb kissé megcsípték a nyírségiek szemét. Jó négy éve, 2006. június kilencedikén, szintén az NB II-ben az utolsó előtti fordulóban játszott a Szpari a Maros-parti városban. Akkor a győzelem már a záró kör előtt biztossá tette volna a feljutást, ám a Montvai góljára (8. perc) Varga (48.) révén válaszolni tudtak a csongrádiak, így iksz lett a vége.

Miként akkor, most is nyerni indulnak Andorkáék, hiszen csakis ez az eredmény elfogadható a bajnokságra törő nyírségiektől. Az is bizonyos, hogy nem lesz könnyű....

– Nem volt egyszerű már eddig sem a hét... – kezdte a meccs előtti beszélgetést egy nagy sóhaj után Brekk János, a Nyíregyháza Spartacus vezető edzője. – Az tudott volt, hogy Kovacsevics ötödik sárgája, Erdélyi pedig a piros lapja miatt nem játszhat vasárnap. (A kapus egy meccsre eltiltást, a klub 15 ezres büntetést kapott, a szerk.). A hét legfontosabb kérdése az volt, hogy mivel Ambrusz is sérült, ki legyen Goia mellett a másik belső védő. Remélem, hogy a legjobb megoldást választottuk. A megműtött Zabos is hiányozni fog, ráadásul Bajzát sem tudott edzeni, megsérült a térde, játéka még kérdéses. Akárhogy is legyen, vasárnap a lehetőségekhez mérten a legjobb csapat fog pályára lépni, ezért mindenképpen nyernünk kell.

A héten nem volt edzőmeccs, szerda délután egymás elleni játékkal gyakoroltak a vasárnapi fellépésre Nacimék. Milyen eredménnyel?

– Voltak meggyőző teljesítmények, gondolok itt Nacimra, Demjénre, Pákoliczra és Minczérre, de még akadtak olyan hibák, amelyeket ki kell javítanunk a makóiak elleni mérkőzésig– folytatta Brekk János. – Ellenfelünk már borsot tört a diósgyőriek és a bőcsiek orra alá, mi ezt nem fogjuk engedni. A házigazda ellen felkészültünk, legerősebb fegyverük a gyors támadásba lendülés, ezt nem fogjuk engedni nekik, hiszen három ponttal szeretnénk hazatérni.

Pénteken délelőtt volt gyakorlás, szombaton hasonló időpontban lesz az itthoni záró tréning, az ebédet követőn szállnak buszra Vojinovicsék. Az éjszakát Szegeden tölti majd a csapat, vasárnap délelőtt egy könnyű séta után utaznak tovább Makóra.

- Mán László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!