szon-sportoldal

2010.11.15. 13:30

Hogy ha tizenegyes, akkor Hogya

<p>Az ÚSE-Nagykálló NB III-ban újonc futballcsapata az őszi szezonban nem a sok szerzett, hanem a kevés kapott góllal dicsekedhet, no meg azzal, hogy mindössze egyszer szenvedett vereséget.</p>

Nem lehet legyőzni az ÚSE-Nagykállót! Legalábbis azóta, hogy a hetedik fordulóban Baktalórántházán 1–0-ra veszített az NB III. Tisza-csoportjának az újonca. Az azt megelőző és az azt követő hat-hat fellépésen éppen hat-hat győzelem és döntetlen a „kétlaki” gárda mérlege, ezek után nem is csoda, hogy az élcsapatok között követel magának helyet a jelenleg negyedik Fogarasi-legénység. De mitől ilyen nehéz legyőzni az újoncot?

– Attól, hogy nagyon jól védekezünk – vágta rá Fogarasi Zoltán edző. – Tavaly úgy lettünk bajnokok a megye egyben, hogy száznégy gólt szereztünk, a tíz edzőmeccsen is rúgtunk legalább ötvenet, ezek után úgy gondoltam, a támadójátékunkkal nem lesz nagy baj. A felkészülés során óriási hangsúlyt fektettünk a védekezésre, ennek is köszönhető, hogy egy kicsit felbillentek az arányok. Most nem a szerzett találatainkkal tudunk dicsekedni, hanem azzal, hogy eddig csak tizenegyszer rezdült a hálónk, ami ebben a tekintetben a Nagyecsedével együtt a legjobb mutató a mezőnyben. Öt mérkőzésen gólt sem kaptunk, miénk a legkevesebb vereség is, bár nem tagadom, a hat iksz közül egyet-kettőt beáldoznék azért, hogy még több győzelmünk és pontunk legyen.

Elsőszámú tizenegyesrúgó

Hogy döcög egy kicsit az ÚSE-Nagykálló támadójátéka (bár a tizenhárom játéknapon szerzett húsz gólja miatt egy újoncnak aligha kell szégyenkeznie), azt az is jelzi: jelenleg egy hátvéd, Hogya Árpád a csapat házi gólkirálya. Ráadásul úgy, hogy a 28 esztendős futballista akcióból egyetlen gólt sem szerzett – igaz négy büntetőt is értékesített már. Mint például szombaton Berettyóújfaluban, a 2–0-ra megnyert mérkőzésen.

– Hogya Árpi 2009 nyarán serülten került hozzánk Nyírtelekről – elevenítette fel elsőszámú gólfefelőse fehértói pályafutását Fogarasi Zoltán. – Látszott rajta, hogy jó felépítésű játékos, aki ráadásul remek rúgótechnikával rendelkezik. Felépülése után egyre több szerep jutott neki a csapatban, majd miután a tavasszal addigi elsőszámú tizenegyesrúgónk, Ábrám Dávid elhibázott egy büntetőt, váltottunk, és azóta Árpi egyetlen egyszer sem hibázott. Ezek után csak azt mondhatom: hogy a fenébe ne örülnék annak, hogy ilyen jó sorozatban vagyunk! És képenek tartom a csapatot a további jó szereplésre is. Már az eddigi remeklésünk is jócskán felülmúlták a várakozásaimat, de a hátralévő két meccsen gondoskodhatunk arról, hogy csodálatosan szép őszt zárjunk.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!