szon-sportoldal

2011.02.18. 11:39

A Nyírsuliban folytatják a munkát

<p>A magasugrás ranglistavezetője, Bakosi Péter és edző-édesapja, a korábbi olimpiai hetedik helyezett is Nyíregyházán dolgozik a továbbiakban is.</p>

Kezdjük alényeggel: a hétvégi fedett pályás atlétikai felnőttbajnokságon Bakosi Béla edző teljes csoportja, köztük a szépreményű magasugró, Bakosi Péter is a Nyírsuli színeiben indul. Mindez azt jelenti, hogy a korábbi olimpiai hetedik helyezett hármasugró edzőként elfogadta a nyíregyházi utánpótlásnevelő műhely ajánlatát, és ugyanígy tett a fia is.


– Fél évre állapodtunk meg azzal, hogy legkésőbb június harmincadikáig megteremtődik annak a lehetősége, hogy jobb kondíciók mellett tevékenykedjek tovább – jelentette be a hírt Bakosi Béla. – A csoportom tagjai is a Nyírsuli színeiben folytatják pályafutásukat, a hétvégi országos bajnokságon már ez lesz a felállás.

Éremszerzési esélyek


A szombat-vasárnapi megmérettetésre (arany)éremszerzési reményekkel utaznak a nyíregyháziak a Syma-csarnokba. A legfőbb esélyes Helebrandt Máté, akit aligha tudnak majd megszorongatni 5 kilométeres gyaloglásban. Bakosi Péter nevét itt is meg kell említenünk, hiszen a magasugró 216 centis múlt heti eredményével ranglistavezetőként várja a megmérettetést. Legnagyobb ellenfele a miskolci Pál Robin lesz, akivel egy csoportban edz, ugyancsak az édesapja irányításával.


Resán Gergelynek jó esélye van arra, hogy 200 méteren megismételje két évvel ezelőtti elsőségét. A sprinter jelenleg harmadik az országos ranglistán, de a Syma-csarnokban idén ő rendelkezik a legjobb idővel. Resán a rövidebbik sprinterszámban, 60 méteren is rajthoz áll – minimum a döntőbe jutás reményével.


A női mezőnyben Dezső Dóra és Takács Fruzsina, a férfiaknál Vén Ferenc áll rajthoz távolugrásban – valamennyiükkel szemben elvárható, hogy beverekedhetik magukat a nyolcas fináléba. Vén duplázik, hiszen ő hármaugrásban is szerepel majd a hétvégén.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!