szon-sportoldal

2011.03.16. 15:04

Nyíregyházi sikerek a cigándi Profi Kick-Box, Thai-Box, K-1. Nagydíjon

<p>Március 13-án Cigándon teltházas csarnokban rendezték meg a Nemzetközi Profi Kick-Box, Thai-Box, K-1. Nagydíjat.</p>

A Rita-Ring SE versenyzői Károly István - Csimpi 5 DAN-os mester tanítványai értek el győzelmeket és sikereket ifjúsági, junior és profi felnőtt mérkőzéseken. A látványelemeket a Miló Team két világbajnoka Muszbek Petra, és Petrikovics Gergő biztosították értékes formagyakorlataikkal.

A főmérkőzésen 84 kg-ban K-1. szabályok szerint nagy közönségsikert aratott Tintér István (Rita-Ring SE Baktalórántházi Klub) győzelme. Ellenfele Kovács László (PitBull Debrecen) versenyzője volt. A kemény, színvonalas mérkőzésen Tintér testrúgásától Kovács már padlóra került, a második menetben is csak a menet végét jelző gongszó mentette meg a kiütéstől. De nem adta fel inkább kemény combrúgásokkal támadott. Igazi K-1. csemege volt, amit Tintér egyhangú pontozással nyert, és Oláh Krisztián Cigánd város polgármesterétől vehette át a K-1. Profi Nagydíjat.

75 kg-ban Low-Kick mérkőzésen technikai K.O.-val győzött az első menetben Kovács Krisztián (Rita-Ring SE Hajdúnánási Klub). Ellenfelét Csomai Csabát (Románia) tiszta, megrendítő erejű ütésekkel, rúgásokkal találta el és ki sem engedte a sarokból. Kinek edzője bedobta a törülközőt, ezzel megkímélve versenyzőjét a kiütéstől.

Junior 63,5 kg Low-Kick mérkőzésen szintén technikai K.O.-val győzött Horváth Zoltán „Kuba” (Rita-Ring SE Baktalórántházi Klub). Kemény kéztechnikák, majd fordulásos rúgásokat követően ellenfele Dankó Áhím (Önvédelmi SE Hajdúnánás) feladta a küzdelmet az első menetben.

Junior 51 kg Low-Kick küzdelemben Lecza Andrea (Rita-Ring SE Gégényi Klub) már az első menetben testrúgással padlóra küldte ellenfelét Nagy Reginát (Hun-Box SE) akire számolni kellett, majd ezt a második menetben is megismételte de a bírók a nézők meglepetésére mégis ellenfelét hozták ki győztesnek 57:56 arányban.

Junior 60 kg Low-Kick mérkőzésen Horváth Tamás (Rita-Ring SE Hajdúnánási Klub) versenyzője egyhangú pontozással győzte le Jóni Alexet a (Cigándi Klub) versenyzőjét.

A másik női mérkőzésen, Low-Kick 60 kg-ban nyíregyházi siker született hiszen Ignácz Melitta (Miló Team) Szifu Miló András tanítványa harcias küzdelemben 59:57 arányban legyőzte Berei Jennifert a debreceni PitBull versenyzőjét - tájékoztatta portálunkat Miló András.

A mérkőzések további győztesei

Ifjúsági:
22 kg Gyárfás Károly (Rita-Ring SE Cigándi Klub)
30 kg Takács Máté (Rita-Ring SE Cigándi Klub)
35 kg Sándor József (Rita-Ring SE Cigándi Klub)
40 kg Kocsorák Kristóf (Rita-Ring SE Nyírmeggyesi Klub)
43 kg Ferenczik Kristóf (Rita-Ring SE Cigándi Klub)
45 kg Kecsmár Norbert (Rita-Ring SE Cigándi Klub)
50 kg Szajkó Tamás (Szlovákia) T.K.O.

Junior:
45 kg Kaló Rajmund (Kazincbarcika)
60 kg Szajkó János (Szlovákia)

Felnőtt:
63,5 kg Ster András (Románia) T.K.O.
67 kg Blaga Stefán (Románia) T.K.O.
71 kg Lénárt László (Hun-Box SE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!