szon-sportoldal

2011.05.10. 09:43

Gávavencsellő: Kőrösi-körítés mesterhármassal

<p>Iskolapélda arra, hogy egy nebuló is képes tanárian futballozni. Kőrösi Attila vasárnap mesterhármassal, jószerivel egymaga verte tönkre a Nagyszekerest (3–0), egyúttal elmozdítva a táblázat utolsó helyéről a Gávavencsellőt.</p>

A Szi-Zo Sport megyei első osztályú együttes – manapság éppen második szakmáját tanuló – csatára nem a semmiből bukkant elő: az ifjúságiak között ötvenkilenc fellépésen hatvanhét gólt szerzett, eme produkcióval két idényen keresztül mindenkit lepipált. Mármint házon belül. A húsz éves titán télen dobbantott a felnőttcsapatba, amelyben szintén megcsillantotta tudását: a tavaszi szezonban hat „dugót” jegyez.

– Az ifiben védőként kezdtem, majd baloldali középpályásként folytattam, Hengsperger András edző látott bennem fantáziát, így még előrébb kerültem, hozzáteszem, nekem sem volt ellenemre – vázolta röpke karrierjének haladási irányát Kőrösi Attila. – Igyekszem megfelelni a bizalomnak a nagycsapatban is, valamennyi meccsen arra törekszem, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból. Sok biztatást kaptam a Nagyszekeres ellen is, ami számomra rendkívül fontos, annál is inkább, mert olyan vagyok, mint a csapat: kell egy gól, hogy megnyugodjak, utána valamiért minden könnyebb. Szeretném magasabb osztályban is kipróbálni magam, de tudom, van még mit tanulnom.

A Gávavencsellő hátránya tetemes

Akárhogy is fáj, a tizenhatodik helyen pozícióban posztoló Gávavencsellő hátránya tetemes: a bentmaradásra halványnál is halványabb az esély... Mindazonáltal a gárda becsületesen teszi dolgát, olyannyira, hogy ebben az esztendőben hazai pályán még veretlen. Három győzelem mellett egy döntetlent mutathat fel, miközben idegenben közel sem brillírozik – eddig egy pontot sem sikerült elcsípnie.

– A vezetőség azt kérte tőlünk, tisztességesen fejezzük be a bajnokságot – közölte Kőrösi Attila. – Otthon lényegesen nagyobb önbizalommal játszunk, bizonyítani akarunk, idegenben már akadnak gondjaink. Nem arról van szó, ne hajtanánk, megyünk, csináljuk becsülettel, de, ha vendégként gólt kapunk, elszáll a hit, vagy nem is tudom pontosan megfogalmazni, mi történik olyankor velünk...

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!