szon-sportoldal

2011.05.23. 10:28

Micsoda hajrá vár rájuk!

<p>Újra ott, vagyis az élen tanyázik a Tiszakanyár, ahová mindig is vágyott az NB III-as futballcsapat, az éllovas a rengeteg izgalmat rejtő hajrá előtt így a maga kezébe vette a sorsát.</p>

Ettől már nem is lehetne szorosabb az NB III. Tisza-csoport élmezőnye, mint most, három fordulóval a zárás előtt. A hétvégi eredmények következtében az élcsopot így alakul: az első három helyezettnek egyformán 55 pontja van, de a negyedik Cigánd is lőtávolon belül van, hiszen 53 egység áll a neve mellett.

És ha ez nem lenne elég: az élre visszakerült Tiszakanyár és a második Kemecse gólkülönbsége megegyezik, a Kanyár több szerzett góljának köszönheti, hogy visszavette a vezetést. Legutóbb a 14. fordulóban kezdődött a Tiszakanyár nevével a táblázat, négy játéknappal ezelőtt pedig még hét pont volt a hátránya a csapatnak az akkori éllovas Nagyecseddel szemben. Akkor bizony kevesen gondolták volna, hogy eljön az a pillanat, amikor újra élre áll a Tisza parti társaság. A vasárnapi, balkányi 5–0-s győzelem után ez is bekövetkezett.

A neheze még csak most jön

– A szombati eredmények ismeretében tisztában voltunk vele, hogy amennyiben ötgólos különbséggel nyerünk Balkányban, úgy megelőzzük a Kemecsét, közben pedig bíztunk benne, hogy a Nagyecsed megbotlik Kótajban – mondta a kanyáriak első góljának szerzője, Gombkötő Sándor. – A legfontosabb persze az volt, hogy nyerjünk, de ahogy jöttek a gólok, úgy kerültünk egyre közelebb a remélt különbséghez. És néhány perccel a vége előtt Simon Gergely megszerezte az ötödiket is, majd jött a hír, hogy vezet a Kótaj, és bár a Nagyecsed még egyenlített, de számunkra ez az eredmény is kedvező volt. Tudom, hogy sokan leírtak már bennünket, de számunkra garancia volt a feltámadásra az, hogy amikor a Nagyecsed elleni hazai vereséget követően Koskovits György lett az edző, ő hangsúlyozta: csak a bajnoki cím érdekli. Most újra az élen vagyunk, amihez kellettek a riválisok botlásai is, de korábban mi tettük meg nekik azt a szívességet, hogy néhány váratlan vereséggel átengedtük nekik a jobb pozícikókat.

Elnézve a sorsolást, a négy bajnokesélyesnek a következő két fordulóban nem lenne szabad pontot veszítenie – bár a Kemecse hétvégi meccse rázósnak igérkezik Baktán. És akkor jöhetne az utolsó forduló, amely során egymás ellen játszik az elsőségre pályázó kvartett (Cigánd–Tiszakanyár, Nagyecsed–Kemecse).

– A következő két meccsünket hazai pályán játsszuk, de ne gondolja senki, hogy a Kótaj és a Tiszalök elleni három pontokat már előre beírtuk magunknak, hiszen masszív csapatok látogatnak hozzánk – folytatta Gombkötő Sándor. – A kezünkbe vettük a sorsunkat, de az a furcsa helyzet állt elő, hogy még győzelem esetén is leeshetünk az élről, amennyiben a Kemecse nagyobb különbséggel nyer, mint mi. Nagyon fontos, hogy a fiatal csapattársaim se ijedjenek meg a lehetőségtől, hiszen ott állunk, ahová régóta vágyunk, és az évek óta remélt bajnoki cím közelébe kerültünk. A neheze viszont még csak most jön.

Micsoda hajrá elé nézünk!

Ellenfélmustra

Az NB III. Tisza-csoport négy bajnokesélyes csapatának hátralévő mérkőzései
1. Tiszakanyár (55 pont, 17 győzelem, 69–34-es gólkülönbség): Kótaj (otthon), Tiszalök (o), Cigánd (idegenben).
2. Kemecse (55, 17, 63–28): Baktalórántháza (i), Tuzsér (o), Nagyecsed (i).
3. Nagyecsed (55, 16, 52–28): Hajdúszoboszló (o), Nyírmada (i), Kemecse (o).
4. Cigánd (53, 16, 55–32): Püspökladány (o), Balkány (i), Cigánd (o).

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!