szon-sportoldal

2011.05.20. 09:49

Már leosztották a lapokat a férfi felsőházban

<p>Meglehetősen hosszú szezon cseng le a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportjában – mármint a férficsapatok számára.</p>

Az érintett együttesek – néhány hetes téli szünetet beiktatva – szeptember kellős közepe óta gyűrték egymást: az új lebonyolítás következtében egy teljes bajnoki kör után a rájátszás utolsó fordulójával fejeződik be az idény.
A felsőházban (1-5. hely) már minden lapot leosztottak: a feljutást kiharcoló Hajdúnánás szombaton (kezdés:18 óra) a biztos második Fehérgyarmati VSE-Fevill otthonában, presztízsmeccsel búcsúszik. Két órával korábban a bravúrbronzot szerző, ugyancsak megsüvegelendő teljesítményt nyújtó Tiszavasvári az ötödik pozícióba bebetonozott Mátészalkai MTK katlanjában, vagyis megyei rangadóval  tudja le menetelését.

Az alsóházban (6-10. hely) a Nyírbátor-NYKSK II a legelőkelőbbnek tekinthető hatodik hely megkaparintására hajt. Ehhez a szombaton (14 óra) esedékes Nádudvar elleni mérkőzésen nyerni kell. A női felsőházi csatározásban érdekelt két megyei gárda közül ezúttal csupán a Mátészalkai MTK mutatja meg magát, mégpedig a bajnoki címet már besöprő Nyíradony arénájában. A szatmáriak eme mérkőzéssel zárják szereplésüket, míg az aktuális játéknapon szabadnapos Kállósemjénre egy hét múlva, hajdúböszörményi túra vár, melynek tétje a bronzérem begyűjtése lehet...

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!