szon-sportoldal

2011.05.03. 10:14

Porcsalma: nem csak a pénztelenség elkeserítő...

<p>Arcul csapásként érhette a porcsalmai stábot, hogy szombaton nem sikerült tizenegy futballistát összelasszózni.</p>

Emígyen a megyei másodosztályú egylet el sem zötyögött az aktuális bajnoki mérkőzésre – Tisztaberekre. Nem mellékesen a Carmo-csoport hetedik pozíciójában posztoló (a kiesés veszélye tehát ismeretlen fogalom arrafelé...) csapat sorsa fényesen rávilágít a sportág amatőr szférájában jelentkező súlyos válságra. A történet több, mint tanulságos.

– Három játékos eltiltását töltötte, ketten sérültek, ráadásul ballagás is volt, egész egyszerűen elfogytunk – árulta el Csaholyi Gyula, a Porcsalma edzője. – Az is sem hallgathatom el, amíg anyagi lehetőségeink engedték, rendben ment mindent, az időközben jelentkező megszorítások miatt viszont jelentősen romlott a helyzet, és akkor még burkoltan fogalmaztam. Kevesen beszélnek arról is, pedig ez is a teljes képhez tartozik, hogy a futballisták többsége, tisztelet a kivételnek, ellenszolgáltatás nélkül nem hajlandó játszani! Azt hiszem, ez legalább akkora probléma, mint a pénztelenség, és legalább annyira elkesítő is. Pedig tudomásul kell venni, elmúltak azok az idők, amikor a hivatalok segítettek, erre a jelen gazdasági viszonyok között egyáltalán nincs lehetőség, vagy csak minimális. Ezt tetszik, nem tetszik, tudomásul kell venni! Nálunk az is gond, hogy csupán néhány porcsalmai kötődésű labdarúgó szerepel a csapatban, a településen nincs annyi bevethető ember, aki akár  megye kettes szinten is képes lenen helyt állni. Ettől függetlenül természetesen mindent elkövetünk, hogy a szezont rendben befejezzük. De, hogy mi lesz utána? Nem vagyok túl optimista...

Annyi bizonyos, a meccset 3–0-ás gólkülönbsággel elbukja a Porcsalma – persze, momentán nem a várható döntés következményei nyugtalanítják az érintetteket...

- Koncz Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!