szon-sportoldal

2011.05.23. 11:10

Sikerült felrázni a kótaji csikókat

<p>A hétközi kupameccsen elszenvedett blama után közel jártak a Nagyecsed legyőzéséhez a kótajiak, akik a következő meccsen, Tiszakanyáron sem tesznek le a bravúrszerzésről.</p>

Igazságos csapat a Kótaj, nem akar beleszólni az NB III-as bajnoki cím sorsába. Csoma Dezső legénysége a mostani sorozatban a bajnokesélyesek közül pontokat vett már el a Cigándtól (hazai pályán 2–1, idegenben 1–1), a Kemecsétől (otthon 2–1), vasárnap pedig a Nagyecsedtől (1–1). És amire külön büszkék lehetnek a településen: hétről hétre csikócsapattal áll ki a nyolcadik helyen álló társaság.

Vasárnap összesen hét saját nevelésű fiatal lépett pályára (a 21 éves Czenki Péter, a 20 esztendős Szántó Zoltán, az egyaránt 19 éves Torma Tamás és Rácz Róbert valamint az éppen nagykorú, 18 tavaszt látott Gurcsák Attila a kezdők között szerepelt, a 19 esztendős Nagy Gábor és a tőle egy évvel fiatalabb, ezen a meccsen bemutatkozó Jánosik Gábor csereként állt be), és ez a társaság a 92. percig 1–0-ra vezetett az Ecsed ellen, de az 1–1-es eredmény is megsüvegelendő teljesítményt takar.

Büszkék a fiatal csapatukra

– Büszkék lehetünk rá, hogy ilyen fiatal csapattal játszunk meghatározó szerepet a bajnokságban – mondta Csoma Dezső edző. – Nem sok helyen építenek be ennyi saját nevelésű játékost a gárdába. Persze, a kényszer is szüli ezeket a lépéseket, hiszen hétről hétre sok a sérültünk, de az ifjak többségében megállják a helyüket. A fiatal csapatokra jellemző az a formaingadozás, ami bennünket is elkísér, így fordulhat elő, hogy szerdán kupameccsen kikapunk egy megye hármas ellenféltől, vasárnap pedig közel járunk az NB II-be vágyó Nagyecsed legyőzéséhez. Fel kellett rázni a társaságot, a jelek szerint sikerült. Bosszant, hogy a győzelemről lemaradtunk, hiszen továbbra is vallom, nem biztos, hogy a vendégek egyenlítésekor a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonal. Az asszisztens viszont úgy látta, el kell fogadnunk a döntését.

A bevezetőben említett felsorolásból egy bajnokesélyes hiányzott, a Tiszakanyár. A Kótaj a következő fordulóban gondoskodhat az újabb meglepetésről, hiszen vasárnap a friss éllovas vendégeként lép pályára.

– Ugyanezzel a csikócsapattal utazunk majd a listavezetőhöz, de biztos, hogy nem feltartott kezekkel lépünk majd pályára, hiszen nem azért megyünk Kanyárra, hogy csak úgy körbenézzünk... – így Csoma Dezső.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!