szon-sportoldal

2011.06.26. 16:56

Égi áldás helyett aranyeső

<p><span style="font-family: Times New Roman ">Atlétika – Hat bajnoki címmel zárta a Nyírsuli a hétvégi korosztályos atlétikai bajnokságot.</span></p>

A kavargó szelet nem úszták meg a hétvégi Dr. Pepper korosztályos országos atlétikai bajnokság résztvevői szombaton Nyíregyházán, az égi áldást viszont igen. A házigazda Nyírsuli versenyzői mégsem úszták meg az esőt, amely arany formájában hullott rájuk.

A viadal második napján pár órán belül sorrendben Kajibás Dalma (ifjúsági súlylökés), Bakosi Péter (junior magasugrás), Ónodi Dávid (junior 100 méter) és Káplár János (ifjúsági diszkoszvetés) is a dobogó legmagasabb fokáig jutott. Kajibás egyéni csúcsot ért el; Bakosi harmadikra ugrotta a 205 és a győzelemhez szükséges 210 centimétert is, a szabadtéri egyéni rekordot jelentő 214 már nem jött össze; Ónodi 10.79-es ideje az erős szembeszélben kiválónak mondható; a fiú diszkoszvetők dolgát viszont nem könnyítette meg a hátszél, így Káplár eredménye elmaradt a várttól, de az ob-n ugye mindig a helyezés a legfontosabb.

Vasárnap Ónodi Dávid duplázott: a sérülésből felépült sprinter a 200 métert is magabiztosan nyerte, így – a pénteki Balogh Eszter gerelyhajító-győzelemmel együtt – hat aranyéremmel zárt a Nyírsuli. Ugyancsak péntekről született meg a hazai különítmény egyetlen ezüstérme, amelyet ifi hármasugrásban Benke Renáta szállított, bronzból pedig három jutott a nyíregyháziaknak Kerekes Dóra, Szikszai Róbert (mindkettő ifi diszkoszvetés) és Szabó Péter (utánpótlás diszkoszvetés) jóvoltából.

-Bodnár Tibor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!