szon-sportoldal

2011.06.27. 10:25

Fogarasi Zoltán a Nyírbátor edzője!

<p>Bátor ember bátor(i) feladata. A fiatal edzőgeneráció egyik legmarkánsabb képviselője, Fogarasi Zoltán lesz a megyei első osztályú futballcsapat trénere – azonnali hatállyal.</p>

A szezon ugyanis éppen csak véget ért, a legutóbbi évadban az NB III-as ÚSE-Nagykállót sikeresen vezénylő, a gárda atomjaira hullását követően szabaddá váló szakvezető vasárnap már munkába is áll. A feljutásról lecsúszó, második helyen záró nyírbátoriak alig egy hét szünet után ismét a pályán találkoznak, vagyis, hamar belecsapnak a lecsóba.

Az ÚSE-Nagykállóból jó néhányan követhetik Fogarasi Zoltánt

 

– Mindenképpen olyan edzőt akartunk, akinek A-licence van, emellett agilis, a kihívásokkal bátran szembenéz, márpedig Fogarasi Zoltán tökéleteses megfelel ennek a kívánalomnak – fogalmazott Baracsi Balázs, a nyírbátori klub elnöke. – Egyelőre nem tudjuk, milyen szinten folytatjuk: amennyiben a következő évadot is a megyei első osztályban kezdjük a bajnoki cím megszerzése az egyértelmű cél, amennyiben felkérnek bennünket az NB III-as szereplésre, nem titok, vállalni fogjuk az indulást. Persze, az egy más helyzetet teremt viszont akkor sem a kiesés elkerüléséért szeretnénk küzdeni. Az igazsághoz tartozik, hogy a játékoskeret létszáma  a tavaszi idény során erőteljesen lecsökkent, tizenkét-tizenhárom bevethető ember maradt, éppen ezért bővíteni kell a létszámot, ami szintén az új szakvezető feladata lesz. Fontos megjegyeznem, Szegedi Györgynek köszönjük, hogy az utolsó nyolc meccsen eredményesen dolgozott a csapattal.

Noha az érintettek erről még nem beszéltek, nyilvánvaló, hogy a süllyesztőbe került, mindazonáltal bizonyítottan jó képességű játékosokat harcba dobó ÚSE-Nagykállóból jó néhányan követhetik Fogarasi Zoltánt – Bátorba. Nem véletlen a ragaszkodás, hisz a megszűnt együttes – újoncként – az előkelő ötödik pozícióban zárt, miközben harminc fellépésből mindössze kettőt bukott el. Mi ez, ha nem jó ajánlólevél valamennyiük  számára?

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!