szon-sportoldal

2011.06.09. 17:25

Jön a Jonatán Kupa, a kis focisták nagy tornája

<p>A hónap utolsó hétvégéjén fiatalok népesülnek majd be megyénk településeinek focipályái, jön a harmincharmadik alkalommal kiírt Jonatán kupa nemzetközi gyermek labdarúgó torna.</p>

A végleges nevezéseket a jövő hét elején zárják le, az eddigi információk alapján nyolc nemzet (fehérorosz, lett, litván, orosz, román, szlovák, ukrán, és magyar) közel száz csapatának fiataljai rúgják majd a bőrt nyolc korosztályban június 23-26 között. A nem kis munkával járó szervezést már tavaly októberben elkezdte a Tóth János, Gáspár László és Neumann Gábor alkotta főszervezői stáb.

Csarnokbeli megnyitó

 

Az igazi nagyüzem már beindult, készülhet a precíz sorsolás, az utazások pontosítása, számos aprónak tűnő, de nagy fontossággal bíró feladat. Miként az elmúlt évben, most is június utolsó csütörtökén, délután már indul a a focifieszta, este pedig a bujtosi csarnok ad majd otthont az ünnepélyes megnyitónak.

– Miként az eddigieken, a mostani tornán is prioritása van annak, hogy a Jonatán Kupa lehetőséget adjon a megyebeli tehetségeknek is arra, hogy erős csapatok ellen mérjék fel magukat. A szervezés során újfent jóleső érzéssel vettük tudomásul, azok a támogatók, akik évről évre segítettek most is mellénk álltak és mindenki segítőkész és partner abban, hogy a találkozón résztvevő gyerekek kellemes élményekkel távozzanak majd megyénkből, Nyíregyházáról – így Tóth János.Sóstói látnivalók.

A Jonatán Kupán a foci mellett a vendégek ismerkedhetnek megyénkkel is, a meccshelyszínek mellett Nyíregyházával és elsősorban Sóstóval. Utóbbi helyszínen sok látnivaló várja majd a fiatalokat, elég ha csak a népszerű Állatparkra gondolunk.

Jonatán Kupa: A helyszínekről

 

A fiatal focisták legnagyobb hagyományával bíró találkozójának seregszemléjét a megye húsz településén rendezik. Nyíregyházán a Volán-pályán, az Mg-pályán, a Tiszavasvári úti pályán, valamint a felújított orosi katlanban és a Városi Stadion műfüves játékterén meccselnek majd a fiatalok. A stadion füvespályája a korosztályos atlétikai bajnokság miatt most kimarad. Nyíregyházán és a megye másik tizenkilenc településén várják majd tárt karokkal a fiatalokkal, a helyszínek között ismét ott lesz Levelek is.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!