szon-sportoldal

2011.06.21. 12:38

Nyírsuli: Edzők – édesapai minőségben is

<p>A hétvégi korosztályos bajnokságon tíz érem az elvárás a Nyírsuli versenyzőivel szemben.</p>

A háromnapos rendezvénnyel kapcsolatosan fontos adat, hogy a mintegy öt-hatszáz versenyző több mint ezer rajthoz állása várható, a szabályok betarttatásáért pedig száznál is több versenybíró felel. A házigazda Nyírsuli szempontjából a versenyzők várható eredményessége a lényeg, így természetesen erről is szó esett.

Bakosi Béla edző az ugrók felkészítéséért felel, tanítványai közül fia, Péter a legnagyobb esélyes, igaz a junior Európa-bajnoki részvételhez szükséges szinttel rendelkező magasugró vádlija rakoncátlankodik, így amolyan biztonsági, az aranyérmet szem előtt tartó versenyzés várható tőle. A csoportból a junior távolugró Dezső Dóra kacérkodik még az elsőséggel és Eb-szinttel, de ha Benke Renáta, az ő nővére, Benke Anita és Petrik Viktória is dobogóra állhatna, az sem lenne meglepetés. Sőt…

Tíz érem megszerzése az elvárás

 

Érdekes, a dobócsoportot Cserpák Róberttel közösen irányító Kerekes László is szurkolhat majd apai minőségben: az ifjúsági diszkoszvető magyar ranglista másodikja, Kerekes Dóra szerepléséhez szakvezetői és családfői szerepében is szép reményeket fűz a tréner. Csakúgy, mint a junior súlylökő Kerekes Lászlóéhoz – ám ő csak névrokona a korábbi remek diszkoszvetőnek. Ebből a csoportból a fő esélyes az ifjúsági olimpiát is megjárt Káplár János, aki az ifi diszkoszvetők között klubtársával, Szikszai Róberttel egyetemben csupa olyan dobogóra esélyes versenyzővel állhat egy dobókörbe, akik világbajnoki szinttel rendelkeznek. Kár, hogy csak ketten utazhatnak, és hogy éppen Szikszai húzta a rövidebbet, de a mezőny mondhatni világbajnoki lesz. Balogh Eszter neve mellett is fix egyes szerepel – az erőviszonyok alapján hazai pályán illene ugyanis nyernie az ifi gerelyhajítónak.

Ugyan Széles Bálint egyre ígéretesebben gátazik, de ő még csak hét esztendős, így a Nyírsuli edzői karából jelenlévők közül Széles Imre volt a kakukktojás, mivel ő az ob-n – még – nem vezetheti harcba gyermekét. Ónodi Dávidot viszont igen, a sprinter az e heti érettségi vizsgái után kész arra, hogy a juniorok száz méteres számában aranyat, esetleg Európa-bajnoki A-szintet teljesítsen. A B ugyanis már megvan neki.

A negyven atlétából álló hazai különítménnyel szemben tíz érem (közte négy-öt arany) megszerzése az elvárás. A három korosztály viadalának első rajtja pénteken 14 órakor lesz a Városi Stadionban, ahol vasárnap estig tartanak majd a versenyek, egyedül a kalapácsvető számokat rendezik a Tiszavasvári úti NYVSC-pályán.

Nyírsulis reménységek

 

A hétvégi bajnokságon szereplő, döntős helyezésekre esélyes nyíregyházi versenyzők

Sprinterek, középtávfutók: Ónodi Dávid (junior 100 és 200 m), Kranyik Csaba (ifi 400 m), Szikora Klaudia (ifi 100 m), Lőrincz Otília (ifi 200 m).

Ugrók: Benke Renáta (ifi távol), Bakosi Péter (junior magas), Dezső Dóra (junior távol és esetleg magas), Takács Fruzsina (junior távol), Petrik Viktória (junior magas), Benke Anita (U23 hármas), Tóth Cintia, Kovács Fabula Bettina, Moldován Evelin (valamennyi ifi magas), Vajda Flóra Vanda (ifi távol és hármas), Szikszai Norbert (ifi magas- és hármas), Kiss Máté és Kiss Csaba (mindkettő ifi távol).

Dobók: Káplár János (ifi diszkosz és súly), Szikszai Róbert (ifi diszkosz), Balogh Eszter (ifi gerely), Kajibás Dalma (ifi súly), Kerekes Dóra (ifi diszkosz), Kerekes László (junior súly), Aradi Stefánia (junior kalapács), Márkus Éva (U23 gerely), Szabó Péter (U23 diszkosz), Filkó Ákos (U23 gerely), Jászai László (U23 kalapács).

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!