szon-sportoldal

2011.07.05. 10:59

Bakosi Péter újabb sikere

A Nyírsuli magasugró a németországi Mannheimben szerzett második hellyel hangolt a közelgő junior Európa-bajnokságra. 

A Nyírsuli magasugró a németországi Mannheimben szerzett második hellyel hangolt a közelgő junior Európa-bajnokságra. A németországi Mannheimben versenyzett Bakosi Péter, aki Európa egyik legrangosabb junior viadalán vett részt. A Nyírsuli magasugrója amolyan főpróbát tartott korosztálya Európa-bajnokságára, hiszen a július 21-én kezdődő tallinni kontinensviadal előtt már nem fog versenyezni.

Nos, a főpróba jól sikerült, hiszen Bakosi a nagy szélben 212 centit ugrott, ami élete második legjobb szabadtéri eredménye, és ezzel a 218 centit teljesítő ausztrál riválisa mögött a második helyen zárt. A nyíregyházi sportoló ezután 215 centire emeltette a lécet, ezen a magasságon is volt egy igen bíztató kísérlete, de az egyéni csúcsot jelentő magasság teljesítését a junior Eb-re hagyta...

Beszámoltunk róla, hogy a Honvéd hétvégi nemzetközi versenyén a szintén nyírsulis Ónodi Dávid 100 méteren 10.63-as eredményt elérve a második helyen végzett, és A-szintet futott a junior Eb-re. Ugyanezen a viadalon Resán Gergely is rajthoz állt 200 méteren, ő 21.81 másodperces időeredménnyel a harmadik helyen zárt.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!