szon-sportoldal

2011.07.08. 11:18

Visszaléptek egy osztállyal

Kevesebb lesz a költség és vélhetően több a sikerélmény a nagykállóiak számára az NB II-ben. 

Kevesebb lesz a költség és vélhetően több a sikerélmény a nagykállóiak számára az NB II-ben. A mondás és a tapasztalat úgy tartja: ahhoz, hogy előre tudjon lépni az ember, olykor vissza kell lépni egyet. Talán ezt is szem előtt tartották Nagykállóban, amikor úgy döntöttek: négy, az NB I. B csoportjában töltött esztendő után a férfi kosárlabda-csapat egy szinttel lentebb, vagyis az NB II-be nevez be a következő bajnoki idényben. Holott a pályán elért eredmények (tizenkilencedik hely a huszonnégy csapatos mezőnyben) alapján az NKE-nek helye lett volna a sportág második vonalában.

A többség így is maradna

– Az forgott kockán, hogy a teljes anyagi fedezet hiányában a tavalyihoz hasonlóan belevágunk-e újra az NB I. B-be, és akkor menetközben bedobjuk a törülközőt vagy pedig az NB II-ben rajthoz állva, vélhetően több sikerélményhez jutva alakítunk ki egy olyan csapatot, amelyik harcban lehet a feljutásért – sorolta az eshetőségeket Tisza András, a Nagykállói KE elnöke. – Végül utóbbi mellett döntöttem, mert a legfontosabb mégis az, hogy életben maradjon a kosárlabda Kállóban és a megyében is. Egyeztettünk a játékosokkal is, akiknek többsége a maradás mellett döntött, és úgy nyilatkozott, hogy az NB II-ben is van kedve a kállói színekben játszani. Természetesen bízunk abban, hogy financialisan meg tudunk erősödni a következő évre, a társasági adóval kapcsolatos változásokban és saját eszközeinkben is rejlenek olyan lehetőségek, amelyek ezt előrevetítik. Ha ezen a téren visszaállna a két évvel ezelőtti állapot, akkor újra belevághatnánk az NB I. B csoportba.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége tavaly szervezte át az NB II-es bajnokságot, kevesebb lett a csoport, így ebben a sorozatban is többet kell utazniuk a csapatoknak, mint korábban.

Vége a hosszú hazautaknak

– Az utazás eddig sem okozott problémát, a többi költségünk lesz lénygesen kevesebb, mint az NB I. B-ben volt – folytatta Tisza András. – Hozzáteszem, az nem túl szívderítő, amikor kikap a csapat, és még előtte áll egy közel ötszáz kilométeres hazaút – ilyesmi azért az NB II-ben nem fordulhat elő. A tavalyi keretünkből a tanulmányait és pályafutását Egerben folytató Farkasinszki Gábor valamint Csempesz Balázs távozása vehető biztosra és nem dőlt még el Ambrusz Ákos sorsa. A többiek úgy nyilatkoztak, hogy nálunk folytatják.

Rögös út a visszajutásig

A jelenleg érvényes versenykiírás szerint a teljes NB II-ből egy csapat vívhatja ki az NB I. B-be jutást. A négy, egyaránt tizennégy csapatból álló csoport első és második helyezettje kuparendszerű negyeddöntőket vív egymással sorsolás alapján (első helyezett csapat másodikat kaphat), az így állva maradt négy csapat háromnapos torna keretében, körmérkőzéses rendszerben dönti el a bajnoki cím, egyben a feljutás kérdését.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!