szon-sportoldal

2011.08.03. 16:33

Butykai Zoltán belgrádi lövései

A két magyar közül a nyíregyházi verenyző szerezte meg a kedvezőbb helyezést a belgrádi Európa-bajnokságon.

A két magyar közül a nyíregyházi verenyző szerezte meg a kedvezőbb helyezést a belgrádi Európa-bajnokságon.A sportág belgrádi Európa-bajnokságán résztvevő nyíregyházi trióból leghamarabb ifj. Butykai Zoltán állt a lőállásba. Az NYPLE versenyzője a junior korosztály kisöbű sportpuska fekvő, 50 méteres, 60 lövéses versenyszámában volt érintett. Az alapverseny során a „kis” Butykai 584 köregységet teljesített, amivel a 18. helyezést szerezte meg – a nyolcas döntőről csak négy körrel lemaradva. A két magyar induló közül Butykai volt eredményesebb, hiszen Nagy Sándor (580) a 40. helyezést szerezte meg.

A Nyíregyházi PLE másik két Eb-résztvevője, Babicz Sára és Babicz Flóra szerdán vette az irányt a szerb főváros felé, ahol az olimpiai kvótáért a felnőttek között versenyző Sára szombaton, húga, a juniorok között érintett Flóra pedig vasárnap lép a lőállásba.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!