szon-sportoldal

2011.08.01. 12:33

Hollandiában és itthon is remekeltek fogathajtóink

Margitai Sándor lett a legjobb magyar Beekbergenben, Fekete György az élen végzett a Heves megyei viadalon.

Margitai Sándor lett a legjobb magyar Beekbergenben, Fekete György az élen végzett a Heves megyei viadalon.Ismét olyan hétvégén vannak túl kettesfogathajtóink, amikor nem vallottak szégyent. Sem a hollandiai Beekbergenben, sem pedig Szilvásváradon.

Ami a nemzetközi megmérettetést illeti, a hagyományos németalföldi viadalon 35 kettesfogat versengett, és az igen rangos mezőnyben az Újfehértó LBSE versenyzője, Margitai Sándor – legjobb magyarként – az előkelő tizenkettedik helyezést szerezte meg. A szabolcsi sportoló ezzel együtt sem kapott helyet a világbajnoki keretben, mivel egyéni induló bevetésére nincs lehetőség, a Lázár Vilmos, Selyben Zsolt, ifjabb Nagy Tibor csapatot pedig már korábban kijelölte a szövetségi kapitány.

Újabb forduló

Szilvásváradon az országos bajnokság újabb fordulójára került sor. Az A-kategóriában az immár nyírbátori színekben hajtó Kovács Szabolcs a harmadik helyen zárt, összetettben pedig másodikként került be a bajnoki döntőbe, amelyet októberben Izsákon rendeznek meg. Ifjabb Fekete György (Nyíregyházi FSE) egyik lovának betegsége miatt nem tudott rajthoz állni, édesapja, Fekete György (Nyírbátori LSE) viszont indult a B-kategória mezőnyében, és ha már ott volt, hatalmas, tízpontos előnnyel meg is nyerte a viadalt – szintén jegyet váltva ezzel az izsáki zárásra. Ugyanezen a megmérettetésen Mezei Zsolt (Bokortanyák LSE) nyolcadikként zárt, Balla Zsolt (Fehérgyarmati LSE) pedig a tizenhatodik helyen végzett.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!