szon-sportoldal

2011.08.14. 11:20

Mohácsi Máté triplái élő adásban

<span style="font-family: Times New Roman ">Kosárlabda – A nyíregyházi bedobó az amerikaiak ellen szerepelt az universiadén.

Kosárlabda – A nyíregyházi bedobó az amerikaiak ellen szerepelt az universiadén.

Az Izraeltől elszenvedett vereség (67–60) után második mérkőzését a televízió nyilvánossága előtt, az Egyesült Államok ellen játszotta férfi válogatottunk a kínai Sencsenben a hétvégén megkezdődött 26. nyári universiadén. Így aztán a helyszínen jelenlévő 15 ezer (!) néző mellett az Eurosport2 jóvoltából milliók követhették élőben a magyar idő szerint vasárnap délelőtt játszott mérkőzést.

A mieink soraiban a Marso-Vagép NYKK játékosa, Mohácsi Máté is lehetőséget kapott, ő a Debreceni Egyetem joghallgatójaként szerzett jogot a részvételre. A magyar csapat egyik legfiatalabb játékosa a második negyedben kapott először lehetőséget a korábbi nyíregyházi edzőtől, Kmézics Zorantól, s kisvártatva megszerezte a magyarok első hárompontos kosarát. Később a negyedik negyedben is bevágott egy triplát, majd a végső dudaszó pillanatában, a közönség örjöngése közepette egy középtávolit is így 8/6 ponttal zárta a mérkőzést. Mohácsi is hozzájárult ahhoz, hogy az utolsó játékrészt 28–18-ra megnyerje válogatottunk, és a már hatvan pontos differenciát a végére ötven egység alá, 102–53-ra faragja. A sokkal jobb amerikaiak győzelméhez nem férhetett kétség.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!