szon-sportoldal

2011.09.21. 11:39

Félrelépett az asszisztensnő...

Előbb tenyerükön hordozták, utóbb ölbe kapták a mutatós játékvezetői asszisztenst Kálmánházán. Szó se róla, Schmidt Katalin nem önszántából választotta a kényeztetés eme módozatát – egy félrelépés áldozata lett. A megyei másodosztály ifjúsági bajnokság soros fordulójában gyűrte egymást a hazai, illetve a kállósemjéni futballcsapat, amikor megtörtént a baj...

Előbb tenyerükön hordozták, utóbb ölbe kapták a mutatós játékvezetői asszisztenst Kálmánházán. Szó se róla, Schmidt Katalin nem önszántából választotta a kényeztetés eme módozatát – egy félrelépés áldozata lett. A megyei másodosztály ifjúsági bajnokság soros fordulójában gyűrte egymást a hazai, illetve a kállósemjéni futballcsapat, amikor megtörtént a baj...– Az ifimeccs végén jártunk, egy támadást követtem, amikor gödörbe léptem: megbicsaklott a lábam, roppanást is hallottam,  nagyon fájt, hirtelen levegőt sem kaptam – idézte fel az ominózus jelenetet Schmidt Katalin. – Mindenki igyekezett segíteni, leültettek a kispadra, majd mentőt hívtak. Nyíregyházára szállítottak, az orvos röviden annyit mondott. három-négy hétig pihentessem, fáslizzam a bokámat. Még most is fel van dagadva, de nem vészes.

Már a visszatérésre gondol

Ha nem a rendkívűl fiatal hölgy lenne a főszereplő, azt is állíthatnánk: katonadolog. Annyi bizonyos, Schmidt Katalin egyáltalán nem szontyolodott el a sérülés miatt, elszántsága mit sem csökkent, már a visszatérésre gondol, egyben komoly terveket kovácsol. Az sem tántorítja el, hogy olykor neki is kijutott a „jóból”.

– Tulajdonképpen egy barátnőm vett rá, hogy próbáljam ki a játékvezetést. Megtetszett, 2007-ben vizsgáztam, azóta több megyei meccsen közreműködtem. Egyáltalán nem bántam meg, hogy belevágtam, noha az is biztos, akadtak már tüzesebb mérkőzések, sőt az is előfordult, hogy szedni kellett a lábunkat a lefújás után... De nem ez a jellemző. Az is igaz, velem és talán a női játékvezetőkkel szemben kicsit elnézőbbek a szurkolók, legalábbis eddig ezt tapasztaltam. Szeretnénk minél feljebb jutni, remélem kiérdemlem a lehetőséget.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!