szon-sportoldal

2011.10.05. 08:32

A feltámadást feljutással ünnepelnék

A vásárosnaményi futballcsapat 2004-ben indult meg a lejtőn. Anno utolsó helyezettként kiesett az NB III-ból, majd lakat került az öltözőre. Egy rövid, nem túl sikeres fellángolástól eltekintve (a megye háromban próbálkoztak...) sehol semmi – legfeljebb a régi szép időkről anekdotázhattak a drukkerek. A teljes letargiát unta meg néhány lelkes lokálpatrióta, és a nyáron feltámasztották halott poraiból az együttest.

A vásárosnaményi futballcsapat 2004-ben indult meg a lejtőn. Anno utolsó helyezettként kiesett az NB III-ból, majd lakat került az öltözőre. Egy rövid, nem túl sikeres fellángolástól eltekintve (a megye háromban próbálkoztak...) sehol semmi – legfeljebb a régi szép időkről anekdotázhattak a drukkerek. A teljes letargiát unta meg néhány lelkes lokálpatrióta, és a nyáron feltámasztották halott poraiból az együttest.Noha nemes terveket fogalmaztak meg, az is bebizonyosodott: minden kezdet nehéz. A megyei harmadosztály kisvárdai csoportjába sorolt naményiak hat bajnoki összecsapásukból hármat megnyertek, a negyedik győzelem is „érik”, elvégre a Tiszabezdéd elleni rangadón történtek következményeként alighanem behúzzák a három pontot, ugyanakkor nem úszták meg vereség nélkül sem az idegenbeli túrákat.

Heti két edzést tartanak

– Polgármester szívügye volt, hogy ismét legyen futballcsapat a városban, rajta kívül nagyon sokat köszönhetünk a segítőkész helyi vállalkozóknak – taglalta a történteket Szakács Péter egyesületi elnök. – Problémát jelentett, hogy nem volt pályánk, éppen ezért a régi, beépített létesítmény mögött alakítottunk ki egy új játékteret. A huszonhárom tagú keret túlnyomó része, tizenkilenc labdarúgó vásárosnaményi kötődésű, többen közülük magasabb osztályban is megfordultak:  jó néhányan  az egykori NB III-as csapatban is szerepeltek, akárcsak az edző. Tivadar András. Egyértelműen a feljutásra hajtunk, távlati cél pedig stabil megyei első osztályú csapat „üzemeltetése”.

A bajnoki cím megszerzése érdekében heti két edzést tartunk, ennek ellenére kissé nehézkesen indultunk, becsúsztak váratlan eredmények, de a srácok tudják a feladatukat. Beszélgettünk velük, a hozzáálláson aligha múlik a siker és egyébként  sem veszett el semmi. Úgy fest, mindenki minket akar megverni, szinte valamennyi együttes presztízsmeccsnek tekinti, ha velünk játszik, persze ezen túl kell tenni magunkat. Az ősszel már nem szeretnénk több pontot veszteni, annál is inkább, mert nyugodtan állíthatom: a szurkolók várták, hogy legyen miért mérkőzésre járni. Sok nézőnk van, létszámukat a megyei első osztályú csapatok is megirigyelhetnék...

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!