szon-sportoldal

2011.10.21. 20:57

Dejan szerződést bontott és szombaton már hazautazik

Vukadinovics és Cséke is sajnálja, hogy ilyen helyzetbe kerültek ők és a szurkolók.

Vukadinovics és Cséke is sajnálja, hogy ilyen helyzetbe kerültek ők és a szurkolók.Két vendégünk volt pénteken késő délután a szerkesztőségben, egyikük neve sem szerepelt a Nyíregyháza Spartacus labdarúgói által aláírt nyilatkozaton. Dejan Vukadonivics már nem is tartozik a klubhoz, hiszen délután aláírta a szerződése felbontását. Kemény napokon van túl a szerb focista.

Szívesen visszatérve

– Pénteken délelőtt elém tették a közleményt, amit én nem írtam alá, mert nem értettem vele egyet - kezdte Vukadinovics. – Erre közölte velem Gál László, hogy akkor nem számítanak rám. Sajnálom, hogy így történt és sajnálom azokat a fiatalokat, akik maradtak a klubnál. Nincs bennem tüske azért, mert nem álltak ki végig amellett, amit megbeszéltünk. Ők még rutintalanok, olyan kényszerhelyzetben vannak, hogy megértem, ha így döntöttek, ám én ezt már nem vállalhattam fel. A helyzet semmit sem változott, nekem pedig el kell tartanom a családomat, így szombaton utazom haza Újvidékre, ahol dolgozni fogok és edzeni. Nagyon sajnálatos, hogy mindez így történt, de erről nem én tehetek. Én nagyon szerettem Nyíregyházán játszani, szerettem a szurkolókat, de most így kellett tennem. Amennyiben új vezérkara lesz a klubnak és számítanak rám akkor ismét örömmel jönnék - így Dejan Vukadonovics.

A másik vendég Cséke György volt, akivel pár hét alatt másodszor közülték, hogy nem számítanak rá.

- Jelenleg érvényes szerződés köt a klubhoz és keddig felmentésem van az edzések látogatása alól - indította a beszélgetést Cséke György.– Ilyen helyzetbe még sohasem kerültem, bűnöm mindössze annyi, hogy kiálltam, a csapat a társaim mellett, amikor közösen úgy döntöttünk, hogy nem edzünk. Azt, hogy ilyen körülmények között nem lehet dolgozni vállaltam a csapat és a vezetőedző előtt is

– Az előző tulajdonosoknál nem fordulhatott elő olyan szituáció, amely mindehhez vezetett. Már augusztusban érezni lehetett, hogy valami nem stimmel, hiszen az átigazolási időszak utolsó napján közölték Ambrusz Árpival, Minczér Tibivel és velem, hogy nem számítanak ránk. Pedig mindhárman rutinos játékosnak számítunk, akik tudtak volna tenni a csapatérté. Ráadásul az Árpi és az én édesapám is hosszú éveket húzott le a Szpariban, mindkettőnk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy mi is itt játszhatunk, játszhattunk.

A szurkolók a nagy vesztesek

– Mi játékosok csak a szurkolókban és a vezetőedzőnkben bízhattunk, ám ez sajnos csak a szurkolókra igaz. A mostani helyzetnek nagyon sok vesztese van, elsősorban a szurkolók, a labdarúgást kedvelő nyíregyháziak és megyebeliek.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!