szon-sportoldal

2011.10.25. 09:03

Éles megsütötte pecsenyéjét

Éles István nem csupán a levest – a labdát, no meg az ellenfél sorait is jól tudja kevergetni. A vasárnapi főétel is ízletesre sikerült: megsütötte pecsenyéjét, midőn négy gólt vágott a Mátészalkának.

Éles István nem csupán a levest – a labdát, no meg az ellenfél sorait is jól tudja kevergetni. A vasárnapi főétel is ízletesre sikerült: megsütötte pecsenyéjét, midőn négy gólt vágott a Mátészalkának.Mindazonáltal ettől senki kezében nem állt meg a fakanál: a szakácsként dolgozó futballista évek óta megbízhatóan és kitartóan dönti romba a védelmeket. A gyulaházi csatár az aktuális szezonban tizenhárom „dugót” jegyez, amivel vezeti a vonatkozó bajnoki rangsort. És hol van még a vége... Az őszi idényben további öt összecsapáson, majd a teljes tavaszi idényben fényezheti a bizonyítványt.

Együtt húzták be a meccset

– Nyolc gólt szereztem a megye kettőben, bármennyire sajnálom, már meg nem mondom ki ellen, de a Mátészalkával szemben játszott mérkőzés legalább ennyire kedves a szívemnek – taglalta Éles István, aki főszerepet vállalt az 5–0-ra megnyert fellépésen. – Az az igazság, kettőt-hármat rúghattam volna még, ennyi benne maradt a lábamban. Én szúrtam el, de nem akarom csökkenteni a szalkai kapus érdemeit, fogalmazzunk inkább úgy: ő védett nem egyszer bravúrral. Persze,  társak nélkül nem mentem volna az égvilágon semmire, nem rizsa, tényleg azt gondolom, tizenegyen voltunk a pályán, együtt húztuk be a meccset. Annak örülök, hogy az első négy gólt szereztem, azért így jobb, mintha akkor kezdtem volna rugdosni, amikor már rég eldőlt minden. Egyelőre minden a tervem szerint alakul: tartom a nyitány előtt saját magammal szemben felállított mércét. Mondjuk ez is érdekes dolog. Két esztendeje huszonkilenc góllal is csak második lettem, legutóbb viszont huszonöttel voltam gólkirály. Ha a huszonöt ebben a bajnok idényben is elérem, nagy baj aligha történhet, azt hiszem, akkor megtettem a magamét.

Szívügye ez a meccs

Tekintettel arra, hogy a soros fordulóban tudják le a jelenlegi megyei első osztály kétséget kizáróan legnagyobb presztízzsel bíró találkozóját, a környéken csak nemes egyszerűséggel El Classicónak hívott Nyírkarász–Gyulaháza derbit,  pikáns lehet Éles Istvén véleménye. Különösen, hogy mindkét együttest behatóan ismeri.

– Szívügyem ez a meccs. Karászban lehúztam két szezont, ott is tökéletesen éreztem magam, három éve vagyok Gyulaházán, ahol szintén nem panaszkodhatom. Ahogy itt, a szomszéd településen is vannak barátaim, ellenfelek vagyunk, nem pedig ellenségesek. Tisztelem, becsülöm Dudás Zoltánt, a Nyírkarász edzőjét, ettől függetlenül mindenképpen ponttal, vagy pontokkal szeretnénk eljönni onnan. Sajnos, némileg halványult valamelyest ennek rangadónak a fénye, de még mindig sokan vannak, akiknek ez a szezon mérkőzése!

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!