szon-sportoldal

2011.10.25. 11:40

Mada: kiesés után sincs világvége

A Nyírmada nem roppant meg. Noha búcsúzni kényszerült az NB III-tól, a csapást hamar kiheverte a futballcsapat, amely a megyei első osztályban villámsebesen bizonyította: a legjobbak között a helye. Olyannyira, hogy a tizedik fordulót követően a tabella tetejére rakétázott, mégpedig a Nagyszekeres elleni rangadó megnyerésével (3–2).

A Nyírmada nem roppant meg. Noha búcsúzni kényszerült az NB III-tól, a csapást hamar kiheverte a futballcsapat, amely a megyei első osztályban villámsebesen bizonyította: a legjobbak között a helye. Olyannyira, hogy a tizedik fordulót követően a tabella tetejére rakétázott, mégpedig a Nagyszekeres elleni rangadó megnyerésével (3–2).Mindazonáltal nincs beájulás, elszállásról végképp nem beszélhetünk. Annál is inkább, mert a riválisok a Szőke-legénység nyakát szorongatják – a második Balkányt például csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi a tabellán.

– A bajnokság kezdetén úgy voltunk vele, legyünk a tabella első felében, annak viszont nagyon örülünk, hogy az élre kerültünk, ez túlszárnyalja az előzetes elképzeléseket – közölte csaknem egy szuszra Szőke István, a Nyírmada játékos-edzője. – Egy tanulságot azért leszűrhettünk: ebben az osztályban sem lehet lenézni egyetlen csapatot sem, tartom, hogy szinte minden fejben dől el, illetve azon, miként készül az adott társaság a mérkőzésre. Ezzel aligha mondtam újdonságot, ugyanakkor ennek a kitételnek próbálunk megfelelni. A csapat tagjai kivétel nélkül dolgoznak, így azért nem egyszerű a tervezett edzésmunkát elvégezni, de mindenki iparkodik. A kiesést követően a „kemény mag” együtt maradt, ráadásul sikerült olyan madai kötődésű labdarúgókat igazolni, akikkel nem gyengült, sőt egyértelműen erősödtünk. Természetesen nem lennék ellene, hogy első helyen zárjuk az őszt, de az utolsó öt meccs mindennek ígérkezik, csak könnyűnek nem. Persze, ha odafigyelünk a dobogó meglehet, ehhez azonban egy-két bravúrra még szükség lesz.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!