szon-sportoldal

2011.11.09. 18:04

A tinicsapatra a Miskolc vár majd a négy közé jutásért

A nyíregyházi fiatalok két szettben is fölényesen nyertek az élvonalbeli Kaposvár ellen.

A nyíregyházi fiatalok két szettben is fölényesen nyertek az élvonalbeli Kaposvár ellen.Időnként a régi nagy rangadók hangulata is visszaköszönt kedden délután a bujtosi csarnokban, ahol az NRK Nyíregyháza immáron NB II-es női röplabdázói bravúrral vették a Magyar Kupabeli akadályt. A tinicsapat (az átlagéletkor 16,5 év) a szintén fiatalokból álló élvonalbeli Kaposvár ellen nyert 3:2-re és jutott tovább.

Maximálisan elégedett

– Azzal mentünk neki a kupameccsnek, hogy a vasárnapi, szegedi bajnokin nyújtott teljesítményt folytassuk, nem lemondva természetesen a továbbjutásról – kezdte visszatekintését a bravúros kupasikerre Balázs István, az NRK edzője.

– Maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel, ami simább is lehetett volna, hiszen a harmadik játszmában 11:6-ra is vezettünk. Sajnos akkor megtorpantunk és ezt kihasználták a vendégek. A döntő játszmában 0:3-ról fordítottunk 8:3-ra, és bár a végjátékban megremegtünk, hoztuk a meccset.

– Nagyon kíváncsi voltam arra, hogy mire vagyunk képesek az élvonal egyik középcsapatával szemben, és csak megerősödött bennem az, amit gondoltam: ha az anyagi helyzet úgy alakult volna, akkor ezzel a csapattal nem esnénk ki az NB I-ből. Az első és harmadik játszmákat magabiztosan nyertük 7-re és 12-re, ezek a régi pontszámítás szerint fölényes szettgyőzelmeket jelentenek.

Nyáron derül majd ki a lényeg

Ami a megmérettetést illeti, a négy közé jutásért újra NB I-es csapat, mégpedig a Miskolc lesz az ellenfél és újfent egy, nyíregyházi mérkőzésen, amelyet még decemberben lejátszanak a felek.

– Ez valóban egy újabb és komolyabb megmérettetés lesz, hiszen a miskolciak például 3-1-re megverték a Gödöllőt és csak ötszettes meccsen kaptak ki a BSE együttesétől. – Természetesen jó lenne egy újabb bravúr, de továbbra is az az elvárásom: játékban fejlődjön a fiatal csapat, nyerje meg az NB II-őt, maradjunk együtt és akkor majd jövő nyáron kiderülhet, hogy miként és hol lehet folytatni-nézett előre Balázs István.

- Mán László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!