szon-sportoldal

2011.11.21. 12:06

A végjáték verte ki a biztosítékot

Durva csapat lenne a tiszakanyári? – erre is kerestük a választ Koskovits György edzőnél.

Durva csapat lenne a tiszakanyári? – erre is kerestük a választ Koskovits György edzőnél.Ugyan a mérkőzés utáni nyilatkozatában Koskovits György azt javasolta, hogy a csapata nyírbátori mérkőzésén történtekről kérdezzük meg Vitkai Elemért, a mérkőzés játékvezetőjét, mi azért tettünk egy próbát, hátha elmondja a szakvezető, mi nyomja a lelkét. Mert azért az sejthető volt, hogy az 1–1-re végződött NB III-as rangadó nem mindennapi végkifejlete (két kiállítás kanyári oldalon, nyírbátori egyenlítés a hosszabbításban) miatt volt igen szűkszavú a harmadik helyen álló csapat szakvezetője.

– Az egész mérkőzésen érezhető volt, hogy „nyomnak” bennünket az ítéletekkel, de a biztosítékot a végjátékban történtek verték ki – így Koskovits György. – Már Pócsi Balázs kiállítását sem értettük, hiszen játékosunk nem mondott cifrát a játékvezetőnek a második sárga lapja alkalmával, nem úgy, mint korábban az egyik bátori futballista, aki büntetlenül megúszta. Azt sem értettük, hogy miért kellett négy percet hosszabbítani, hiszen sérülés miatt nem szünetelt a meccs, mi a két cserelehetőségünk közül az egyiket már az első félidőben kihasználtuk, amikor szintén továbbment a játék vagy három perccel. Időhúzás miatt sárgával egyszer sem figyelmezetett bennünket a játékvezető, aki csak egy alkalommal szólt oda a kapusunknak, hogy „igyekezzünk”. A gól előtt meglátásom szerint előbb Hokk Ádámot kilökték a labda alól, majd mielőtt Pálvölgyi Balázs a kapuba lőtte volna, beleütött kézzel. Hogy ne csináljak semmi hülyeséget, az egyenlítés után egyből az öltöző felé vettem az irányt, a folyosón találkoztam a játékvezetői ellenőrrel. Kíváncsi vagyok, hogy ő onnan miként tudott véleményt formálni a végjátékban történtekről, egyáltalán látta-e az ominózus szituációkat...

Ennyire durva lenne a Tiszakanyár?

A tiszakanyári gárda tizenkét fordulón át „csak” a sárga lapokat gyűjtötte, addig kiállítással egyszer sem sújtották az ősz egyik meglepetéscsapatát. Az utóbbi két meccsét azonban egyaránt kettős emberhátrányban fejezte be a társaság, a kiváltó ok szinte minden esetben a szövegelés volt. Ugyanakkor sárga lapok terén nem áll „rosszul” a csapat, összesen 46 figyelmezetésben részesültek a játékosai, a „csúcs” a Nagyecseden begyűjtött nyolc lap volt. Ennyire durva lenne a Tiszakanyár?

– Több mérkőzésen is éreztem már, hogy nem egyenlő mércével mérnek bennünket, sejtésem sincs, hogy miért – mondta Koskovits György. – Hogy durva csapat lennénk? Eddig egyik edzőkollégámtól sem hallottam erre panaszt, pedig néhányukkal vagyok olyan viszonyban, hogy megmondanák nekem. Egyedül a cigándi edző, Kocsis János említette a meccs utáni nyilatkozatában, hogy nem érti, miként fejezhettük be teljes létszámban a mérkőzést. Az tény, nemhogy kérem, hanem egyenesen megkövetelem a kemény játékot a futballistáktól, örülök, hogy ennek meg is felelnek, de a durvaság határát nem lépjük át. Félreértés ne essék, a mostani meccsen is vállaljuk a felelősség ránk eső részét, mint ahogy a legutóbb történteket követően a kiállított Deák Tibor és Ruska Tamás is megkapta a büntetését, miként én is azért, hogy elküldtek a kispadtól. Nem lesz ez másként a mostani meccs után sem. Ahogy az egész őszi szereplésünkkel, úgy a Bátorban elért eredménnyel sincs semmi gond, de másként éltük volna meg a történteket, ha egy szépen megkomponált akcióból kapjuk a gólt. Akkor feltesszük a kezünket, hogy reális a döntetlen, így viszont fájó, ahogyan elveszítettük a két pontot.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!