szon-sportoldal

2011.11.28. 10:45

Nincs miért csüggedniük

A harmadik negyed rövidzárlata vezetett a nyíregyházi csapat paksi vereségéhez.

A harmadik negyed rövidzárlata vezetett a nyíregyházi csapat paksi vereségéhez.Az MO-s megint kitolt a Marso-Vagép NYKK-t szállító busszal. Paksról hazafelé jövet, szombat este negyed tízkor kezdtek olyan hegesztési munkába a szakemberek, amely miatt teljes útzárt rendeltek el, anélkül, hogy terelőútról vagy figyelmeztetésről gondoskodtak volna. Az egy órán át tartó munkálatok miatt több kilométeresre duzzadt a kocsisor, ezalatt azon emészthették magukat az élvonalbeli bajnokiról hazafelé tartó nyíregyháziak, hogy miként szúrhatták el annyira a harmadik negyedet (18–28), hogy az vereséghez (86–71) vezessen.

– A nagyszünetben valóban arról beszélgettünk az öltözőben, hogy miként tudjuk megnyerni ezt a mérkőzést – mondta Ferenczi Tamás, az NYKK vezetőedzője. – Azt kértem, hogy ugyanolyan okosan támadjunk, mint az első félidőben, a védekezésben pedig a lepattanóknál hívtam fel a figyelmet a fokozottabb koncentrációra. Sajnos, ebből az lett, hogy az addig csapatként működő támadójátékunkat felváltotta az egyénieskedés, az elvesztett labdákból pedig a Paks kosarakat szerezhetett. Úgy is mondhatnám, ellenfelünk van annyira rutinos csapat, hogy minden apró hibánkat könyörtelenül kihasználjon, ez történt most is. Csüggednünk azonban nem kell, mert teljesen más arcát mutatta a csapat, mint Pécsen, ezúttal szégyenkeznivaló nélkül jöhettünk le a pályáról.

Kiütközött a játékhiány és a fáradtság

Volt egy visszatérője a nyíregyházi csapatnak László Róbert személyében, aki három év után húzta magára az NYKK-mezt (a korábbi időszakában a 11-es számú volt az övé, most a 8-ast viseli). Milyennek látta a tréner az immár magyar állampolgárságú hátvéd bemutatkozását?

– Az első félidőben nem lehetett rajta érezni a hosszú kihagyást, ami után újra tétmeccset játszott – így Ferenczi Tamás. – Az ő egyéni villanásai, középtávoli kísérletei, a védelem megbontását követő passzai is kellettek ahhoz, hogy tapadni tudjunk a Paksra. Aztán a nagyszünet után már kiütközött a kihagyás okozta játékhiány és fáradtság, de azon leszünk, hogy minél zökkenőmentesebben be tudjon illeszkedni a csapatba.

A nyíregyháziak újabb hazai mérkőzése ezúttal is pénteken lesz, amikor a bajnoki címre is esélyesnek tartott Albacomp lesz az ellenfél a bujtosi csarnokban.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!