szon-sportoldal

2011.11.07. 11:20

Ófehértói mese a hét találatról

Egyszer, volt, de igaz volt. Igaz mese – mindenkinek. Tizenegy esztendővel ezelőtt, egy bársonyos szombat délután a Nyírbátor tíz góllal verte tönkre a Dunakeszit.

Egyszer, volt, de igaz volt. Igaz mese – mindenkinek. Tizenegy esztendővel ezelőtt, egy bársonyos szombat délután a Nyírbátor tíz góllal verte tönkre a Dunakeszit.Az NB II-es bajnokin a lobogó hajú Lőrincz Sándor hétszer köszönt be. A csatár frizurája azóta fazonosabb, a pálya helyett pedig már a kispadról vezényel. Az Ófehértó trénereként élhette át, amint a megyei másodosztályú futballcsapat 18–1-re tángálta el vasárnap a jobb sorsra érdemes Nyírmihálydit. A hazai (út)hengert Kerekes Mihály vezérelte, aki – „főnökét” másolva – hetet hintett a vendégeknek.

– Érintettük témát a meccs után, annyira azért nem tárgyaltuk ki, majd hétközben lesz rá lehetőség – súgta meg az aktuális idényben tizennyolc gólnál tartó Kerekes Mihály, hogy kivesézik majd a történteket edzőjével. Nem mellesleg azt is megsúgta, bár kérte ne verjük nagy dobra: nem csupán eredményes pályafutása miatt, emberileg is nagyra tartja Lőrincz Sándort. – Négy éve, a Kálmánháza ellen szereztem hat gólt egy meccsen: az nem volt ilyen sima, némileg nehezebben jött össze, őszinte leszek, most könnyebben ment. Kevés ellenállásba ütköztünk a nyirmihálydi csapat részéről, de erre azt mondhatom, ez nem a mi problémánk. Azt viszont el kell ismerni, korrekten viselkedtek, felvállaltaták a nyílt játékot, ami feküdt nekünk. Aztán feladták... Huszonkét gól eddig az őszi csúcsom, legmerészebb álmaimban sem szerepelt, hogy harminckét évesen ezt ennyire meg tudom közelíteni, de persze nem bánom.

Mindez szép és jó. Mindazonáltal megkerülhetetlen az ófehértói legénység elmúlt három fordulóban nyújtott produkciója. Előbb a Nyírtelek elleni villanyfényes hazai rangadót bukta el 6–1-re, egy héttel később még csúnyább véget a Volán-Sényő otthonában letudott fellépést, amelyen 8–1-re kapott ki. Erre következett a Mihálydi elleni gálaelőadás. 

– A Nyírtelek ellen semmi nem sült, ráadásul a hozzáállás messze állt a kívánatostól – ismerte el Kerekes Mihály. – Sényő? Az maga volt a katasztrófa, ott padlót fogott a csapat. Sajnálom azt a két meccset, a történtekre nincs mentség! Az pedig a hét végén, az apagyi mérkőzésünkön fog kiderülni, mit ér ez a tizennyolc gól.

- Koncz Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!