szon-sportoldal

2011.11.20. 09:38

Tetszett, nem tetszett

A vágyak teljesüléséhez a péntekihez hasonló módon kell hozni a kötelezően elvárt győzelmeket.

A vágyak teljesüléséhez a péntekihez hasonló módon kell hozni a kötelezően elvárt győzelmeket.Közel négy év eltelte, azaz 2008. január 12-e után, zsinórban hat elszenvedett vereséget követően sikerült újra legyőznie a Zalaegerszeget a Marso-Vagép NYKK-nak. A nyíregyházi élvonalbeli férficsapatnak ennél hosszabb negatív szériája csak a Körmend ellen van, a pénteki sikerrel (82–71) egy másik dunántúli fellegvár elleni rossz sorozatot zárta le Ferenczi Tamás legénysége – amúgy az NYKK trénere is most örülhetett először a ZTE elleni győzelemnek.

Azt nem állítanánk, hogy a bajnokságbeli harmadik siker egyenértékű azzal, mintha tavaly vagy azelőtt verte volna meg a csapat a zalaiakat, de a momentán siker nélküli sereghajtó elleni két pont azért értékes, mert a Pécsen kapott negyvenhatos erősségű földrengés után kellett újjáépítkezni a romokon. Ferenczi Tamás edző arra kértük, hogy a „tetszett” és a „nem tetszett” kategóriába sorolja be a pénteken történteket.

Sokkal fegyelmezettebben

– Tetszett, hogy a legutóbbi, pécsi mérkőzésünkhöz képest sokkal, de sokkal fegyelmezettebb volt a támadójátékunk, a csapat a mérkőzés nagy részében a megbeszéltek szerint játszott – mondta a vezetőedző. – A védekezésünk kellően agresszív volt, éppen úgy, mint a pécsi kisiklást megelőző mérkőzéseken, ennek köszönhetően sok labdát szereztünk, és az ezekből indított gyors támadások végén könnyű kosarakat szereztünk. Tetszett, hogy nyolc játékost tudtam forgatni a mérkőzés közben, és bármilyen összetételben is voltunk a pályán, a játék minősége nem romlott. Az is örömteli, hogy mind a nyolc kosaras pontot is szerzett. Tetszett az, hogy nyertünk, de bosszantó volt, hogy huszonhárom pontos előnyünknél, amikor már azon töprengtem, hogy jöhetnek a fiatalok egy kis tapasztalatszerzésre, akkor szétesett a támadójáékunk. Az egyéni megmozdulásokat erőltettük, ahelyett, hogy türelmesen játszottunk volna, a Zete pedig zsinórban dobott négy hármassal izgalmassá tette a végét. Ami viszont tetszett, hogy a hat pontosra csökkent különbség után is tudtunk újítani. Továbbra sem tetszik ahogy büntetőzünk és ahogy a triplákat dobjuk, pedig az edzéseken nagy hangsúlyt fektetünk a dobómunkára. Nemcsak a távoli kosaraink, hanem a kísérleteink száma is aggasztóan kevés. Az idényt büntetőzésben rosszul kezdő Ivan Miskovics ezen a téren látványosan javult, de mindig akadnak, akik rosszul céloznak a vonalról. Ez azért figyelmeztető, mert ilyen módon meccseket is lehet veszíteni. A palánk alóli pontjaink száma megfelelő, de nagyobb egyensúlynak kellene lennie a mezőny- és centerjátékunk között. Összességében azért pozitívan ítélem meg a pénteki teljesítményünket.

Feléfelé figyelhetnek

A többi eredmény ismeretében is, van-e olyan üzenete a Zete elleni sikernek, hogy egy ideig nem hátrafelé, hanem a felsőházat jelentő „vonal” irányába érdemes inkább figyelni?

– Annyiban feltétlenül, hogy a zalaiakat három győzelemmel leszakítottuk és van még néhány csapat, amely nem áll sokan jobban, mint a sereghajtó – véli Ferenczi Tamás. – Az sem baj, hogy olyan csapatoknak vannak bravúrjai, amelyeket mi már legyőztünk, gondolok itt a Kaposvárra és a Jászberényre. Mindezek ismeretében valóban lehet esélyünk arra, hogy harcban legyünk a felsőházért, de ehhez a kötelezőnek vélt győzelmeket ugyanúgy hoznunk kell, mint eddig.

-BT-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!