szon-sportoldal

2011.11.17. 14:06

Változó idők: kötelező a bravúrból

A Zalaegerszeg elleni hazai meccsel tér vissza pénteken a hazai pályára a Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata.

A Zalaegerszeg elleni hazai meccsel tér vissza pénteken a hazai pályára a Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata.Aki csak a sportág férfi szakágának hagyományait ismeri, az élvonal jelenlegi erőviszonyait kevésbé, annak aligha találná el könnyen, hogy hat forduló után melyik az egyetlen győzelem nélküli csapat a mezőnyben. Mert a 2010-es bajnok Zalaegerszegről van szó, amelynek anyagi nehézségei tavaly kezdődtek, és bár mostanra már ismét három légióst foglalkoztat a Marso-Vagép NYKK pénteki (kezdés 18 órakor) hazai ellenfele, a tabellán ennek egyelőre nincs nyoma.

A zalaiak a Kaposvár elleni vasárnapi mérkőzésen álltak fel először teljes vértezetben, de így is vereséget szenvedtek. Ezzel együtt senki se gondolja, hogy a nyíregyházi élvonalbeli csapatnak könnyű dolga lesz, már csak azért is, mert a múlt szombati pécsi bajnoki eredménye (56–101) erre a hétre nem sok mosoly csalt az arcokra.

– Úgy kezdődött a hét, hogy a szőnyeg szélén álltak a játékosok, akiknek elmondtuk, melyek azok a viselkedési és taktikai fegyelembeli normák, amelyekhez tartaniuk kell magukat – mondta a kisiklás következményeiről Ferenczi Tamás vezetőedző. – Tisztáztuk, hogy ilyesmi még egyszer nem fordulhat elő, és biztos vagyok benne, még egyszer olyan gyengén nem fogunk játszani, mint Pécsen. Nagyon kemény mérkőzés elé nézünk, hiszen a hat vereséggel rajtoló Zalaegerszegnek a mostani az egyik utolsó esélye arra, hogy ne szakadjon le látványosan a tabellán. Tény, változnak az idők, hiszen az elmúlt években a bravúr kategóriába tartozott a Zete legyőzése, most viszont számunkra kötelező a feladat.

Az egységben hisznek

Patonay Imre, a ZTE szakmai igazgatója nyilatkozta a minap, hogy ugyan három légióssal egészítették ki keretüket, de az amerikai játékosoknak összesen nincs annyi a bére, mint a legtöbb helyen egy kosarasnak.

– Ami azt illeti, ezen a téren azért mi is versenyre kelnénk az egerszegiekkel, hiszen mi sem a drága játékosok, hanem az egységes csapat mellett tettük le a voksunkat – véli a témáról Ferenczi Tamás. – A pénteki meccsen is egyszerre lesz hangsúlyos a védekezés és a támadás. Előbbiben javulnunk kell, hiszen eddig nem dobtunk túl sok pontot, a jó védekezésre pedig mindenkor szükség van, különösen akkor, ha nem megy jól a dobás. Mellettünk szól a hazai pálya, az, hogy egy nappal többet készülhettünk a meccsre mint az ellenfél, amelynél ráadásul félig-meddig új embert is be kellett építeni a csapatba.

A Pécs elleni meccset leszámítva játékban a korábbiak során nem okozott csalódást az NYKK. A tréner az eddig látottak közül „melyik” csapatát szeretné pénteken a pályán látni?

– Azzal a forgatókönyvvel kiegyeznék, ahogy a Kaposvár elleni találkozónk alakult – így a tréner –, és a Szolnokon harmincöt percen át nyújtott játékunk is elegendő lenne ahhoz, hogy megszerezzük bajnokságbeli harmadik győzelmünket.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!