szon-sportoldal

2011.12.19. 10:11

Ami nem változott: az edző elégedett

A címvédő aligha lesz versenyben a bajnoki címért, de a fiatalítás mellett az élmezőnybe vágyik a Nagyecsed.

A címvédő aligha lesz versenyben a bajnoki címért, de a fiatalítás mellett az élmezőnybe vágyik a Nagyecsed.

A jelek szerint a bajnoki címtől a középmezőnyig vezet az út. Tavaly a kemecseiek forgatókönyve volt hasonló, mint ezen az őszön az NB III-as címvédő Nagyecsedé. A szatmáriak végül a kilencedik helyen kötöttek ki, ezzel is bizonyítva a bajnoki mezőny kiegyensúlyozottságát és azt, hogy a sikeres esztendő után nehéz hasonlóan kiemelkedő teljesítményt nyújtani a folytatásban.

– A nyári szünet nálunk arról szólt, hogy több meghatározó játékos távozott a keretből, így az elsődleges célunk az volt, hogy a fiatalokat építsük be a csapatba, és emellett jól szerepeljünk – beszélt az ünneplést követő időszakról Feczkó Tamás, a nagyecsediek edzője. – Emellett személy szerint én azt is kitűztem a csapat elé, hogy ha lehet, akkor védjük meg a bajnoki címünket, de erről sajnos már le kell tennünk, ugyanakkor a minimálisan megjelölt ötödik-hatodik helyezést még elérhetjük. Akik nincsenek az öltözőnk környékén, azok közül sokan meg fognak lepődni, de ebben a fél évben is maradéktalanul elégedett vagyok a futballistáimmal, ugyanúgy, mint tavasszal, amikor bajnoki címet szereztünk. Sportemberként maradéktalanul helytálltak a fiúk a teljes naptári évben, viszont az is igaz, hogy ősszel több pont maradt bennünk, mint a legutóbbi szezonban. Korábban alig-alig volt rá példa, ezúttal viszont többször is előfordult, hogy egy-egy meccs a hajrában csúszott ki a kezünkből, ez a fiatal játékosaink rutintalanságának is betudható. Igaz, ennek az ellenkezőjére is volt példa, hiszen a bajnokság elején kétszer is kétgólos hátrányból álltunk talpra, és ez arra utal, hogy a tartása végig megmaradt a csapatnak, és ennek nagyon örülök.

A halványabb bajnoki kezdés (két meccsen csak egy pont) már-már olyan természetes Nagyecseden, mint az, hogy Bódi Guszti onnan indult el a hírnév felé. A várt jó folytatás csak négy veretlenül megvívott mérkőzésen át tartott, utána jött egy olyan periódus, amikor egymást követő három meccset veszítettek el az ecsediek. Ezek mindegyike igen fájó volt, különösen a tuzséri.

– Az egy hét alatt elszenvedett három idegenbeli vereségünk után a Cigánd elleni győzelemmel másztunk ki a gödörből, mégpedig tíz emberrel játszva, a csoport talán legjobb játékosállománmyával rendelkező csapata ellen – így Feczkó Tamás. – Hogy abból a mélypontból kijöttünk, nagy segítségünkre volt Bíró Attila szakosztályvezetőnk főznitudása valamint Fodor András elnök úr partiképessége. Örülök annak is, hogy a futballisták önbecsülése a szezon végéig megmaradt, és az utolsó három fordulóban így sikerült hét pontot szereznünk. Ez még több is lehetett volna, hiszen az őszi zárómérkőzésen a nagyon jól játszó Létavértes ellen a sok hiányzó miatt soha nem látott összeállításban léptünk pályára. Egyébként is az jelentette a fő gondot, hogy egymást követő két meccsen nem tudtunk ugyanazzal a kezdő tizeneggyel a pályára lépni, valamint a védelmünk tizenöt mérkőzésen annyiféle összetételben szerepelt, mint a korábbi három évben összesen. A pozitívumok közé tartozik, hogy az ebben az évben tizennyolcadik életévét betöltött Némedi Gábor, Katona Richárd és Sarkadi Gergő nagyon sokat fejlődött, és látszik, hogy a jövőben lehet majd rájuk számítani. Az sem mindennapos, hogy a húsz mezőnyjátékos alkotta keretből, a második fordulóban megsérült, roppant tehetséges Petrohai Gergő kivételével valamennyi játékos legalább egyszer a kezdőcsapat tagja volt.

A házi góllövőlistára pillantva: a 11 gólos Marcsek Zoltán a szokott tempójában termelte a gólokat, utána viszont nagy az űr, hiszen a három találatig jutott Balogh József követi a házi gólkirályt. Egyénileg ők tették a legtöbbet a csapatért?

– Nem szeretek kiemelni játékosokat, soha nem is tettem meg, de ezúttal kivételt kell tennem – folytatta a negyecsedi edző. – Markos János személyében olyan futballistánk van, aki az őszi szezonban minden mérkőzésen a legjobb teljesítményt nyújtók közé tartozott. A többiek is hozzátették a magukét, de amit a nyáron szerződtetett védőnk mutatott, az mindvégig meghatározó volt. Nem is értem, hogy ilyen fiatal játékos mit keres ebben az osztályban ilyen képességekkel...? Voltak gondjaink a szezon során, ami meghatározta a játékosok teljesítményét, különösen a rutinosabb, eddig meghatározó futballisták teljesítménye vált ezáltal hullámzóva. Ez nem is csoda, hiszen családos emberekről van szó, és ezúttal – szemben a tavalyiakkal – nem tudtak mérkőzéseket eldönteni. Hozzáteszem, voltak olyan mérkőzések, amelyeken én hibáztam a legnagyobbat, ezúttal nem jöttek be azok a taktikai változtatások, amelyek tavaly még igen.

A tataszi szezonban adva lesz az előrelépés lehetősége?

– Tudjuk, hogy mindenhol nagyon nehéz a gazdasági helyzet, ezért nagyon örülünk neki, hogy Kovács Lajos polgármester és a képviselőtestület a csapat mellett van, valamint ezúton szeretnénk megköszönni Fodorné Ilikének és volt játékosunknak, Csáki Istvánnak a pályázati munkákban végzett sikeres és kitartó munkáját – tudta le az ilyenkor szokásos tiszteletkört az ecsedi tréner. – Ha gondjaink kismulnak és utolérjük magunkat, akkor a két célkitűzésünk közül a fiatalitás mellett az élbolyban ragadás is megoldhatóvá válhat.

A Nagyecsed NB III-as csapatának őszi mutatói

Az őszi végeredmény: 9. 15 6 4 5 24–22 22

Hazai pályán: 7. 8 4 2 2 15–10 14

Idegenben: 9. 7 2 2 3 9–12 8

Megyebeli csapatok ellen: 4. 9 4 2 3 11–12 14

Más megyebeli csapatok ellen: 6. 6 2 2 2 13–10 8

A házi góllövőlista. 11 gólos: Marcsek Zoltán. 3 gólos: Balogh József. 2 gólos: Bancsi Gábor, Patály János, Csáki Róbert, Katona Richárd. 1 gólos: Ascsillán László, Tóth Szilárd.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!