szon-sportoldal

2011.12.19. 09:42

Farkassal nem lőttek bakot

Hét győzelemből álló sorozat után vészmegoldásra kényszerült a tizenöt éves játékost is bevető Balkány.

Hét győzelemből álló sorozat után vészmegoldásra kényszerült a tizenöt éves játékost is bevető Balkány.Balkányban Farkast kiáltottak. Nem lőttek vele bakot. A megyei első osztályú futballcsapat a nyáron becserkészte Farkas Bélát, aki hajdanán hajszálpontosan lőtt - nagyvadak helyett szabadrúgásgólokat. Edzőként sem sült fel az NB III-ból frissen kipottyant gárdával, amellyel megcélozta az élcsoportot. Zsinórban aratott hét győzelem jelezte, az irányzék helyesnek bizonyult, sőt, még több trófeát ejthettek volna, ha a végére nem szűkül le vészesen a választék. A hatodik pozíciót így is sikerült megcsípni, teljes létszámban pedig akár a dobogó is ,,kinézhet,,, a ponthátrány ugyanis könnyedén eltűntethető.

- A szezon közben egyszer már nyilatkoztam, akkor is azt mondtam, amit most: ha minden összejön éppúgy lehetünk elsők, mint hatodikok, egyelőre utóbbi valósult meg - utalt korábbi szavaira Farkas Béla, aki telibe talált jóslatával. - Számomra fontos volt, hogy a társaság vevő legyen a munkára, ilyen tekintetben nem kellett csalódnom, a többség nem agonizált azon, hogy készülni, dolgozni kell.  Kivágtunk egy szép sorozatot, a tizedik fordulóban rogytunk meg, mikor is hazai pályán 4-1-re kikaptunk a Nyírkarásztól. Ehhez hozzájárult, hogy sérülések, eltiltások, valamint sértődés miatt novemberre szinte elfogytunk. Ennek következtében a tizenöt éves Kiss József az utolsó öt meccset végigjátszotta, hozzáteszem ő volt az egyetlen utánpótláskorú helyi futballista, aki hajlandó volt edzeni. Nem rajta múlt, hogy a hajrá úgy alakult, ahogy. Olyan kevesen maradtunk, hogy két mérkőzésen vészmegoldásként Varga István két szerelésben ült a kispadon, hogy kapusként, vagy mezőnyjátékosként is bevethető legyen. A gondok dacára a közösségi szellem nem bomlott meg, ez azt sugallja, hogy még jobbak lehetünk.

Farkas Béla nem tagadta meg magát, az őt jól ismerőket aligha lepi meg a tréner jövőbeli koncepciója.

- Akad olyan játékos, aki a tavasszal már nem lesz velünk, mert eddig a körülmények miatt lehetett is, és nem a képességeivel van baj... Négy-öt embert feltétlenül igazolni kell: a kapusposzt kivételével minden csapatrészt szeretnénk megerősíteni. Én soha nem nézek hátra, csak előre, egyet pedig biztosan tudok: ennél nem lesz nehéz előrébb végezni. Ötvenhét évesen már nem fogok megváltozni, változatlanul a munkában, fegyelemben hiszek, nem véletlen, hogy nálam sokkal nagyobb kaliberű edzők is erre esküsznek.

Őszi végeredmény

 6. Balkány  15 8 1 6 27–20 25 

Hazai pályán: 7 4 1 2 16–10 13

Idegenben: 8 4 – 4 11–10 12

Házi góllövőlista

11 gólos: Vasas T. 5 gólos: Nagy M. 4 gólos: Vass Z. 3 gólos: Ferenczi M. 2 gólos: Tóth Z. Öngól: Győri J. (Záhony), Semegi J. (Záhony).

- Koncz Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!