szon-sportoldal

2011.12.06. 12:40

Fogatosok szabolcsi döntője

Versenyzőink főszerepbe kerültek a Papp László Arénában rendezett világkupán.

Versenyzőink főszerepbe kerültek a Papp László Arénában rendezett világkupán.Ha a magyar lovas nemzet, akkor Szabolcs-Szatmár-Bereg lovas megye. Legalábbis ez derült ki a hétvégén a budapesti Papp László Sportarénában rendezett OTP Bank Lovas Világkupán. A kiegészítő versenyszámok közül kettőt is a szűkebb hazánkból kikerült versenyzők nyertek meg.

A kettes fogathajtók szimultán versenyén egyenesen uralták a versenyszámot a szabolcsiak, hiszen a viadal döntőjébe Margitai Sándor és ifjabb Fekete György jutott be – közülük végül utóbbi nyert, miután a fináléban minimális különbséggel felülmúlta a tavalyi győztest.

– Ebben az évben kerültem be az A kategóriás hajtók közé, így már azt is nagy fegyverténynek tartottam, hogy ott lehettem a világkupa-versenyen – mondta a győztes ifjabb Fekete György, aki a Nyíregyházi Főiskola SE hajtója. – Nyolcan alkottuk a mezőny, két egymás tükörképének kialakított pályán haladtunk, aki kevesebb hibával vagy hamarabb ért a célba, az nyert. Szerencsére nekem a negyed- és az elődöntőben valamint a fináléban is sikerült hibátlan pályát mennem, ennek köszönhetem a győzelmet. Mondanom sem kell, ekkora közönség előtt még nem hajtottam, óriási élményt jelentett a hétvégi viadal.

Az Újfehértói LBSE színeit képviselő Margitai Sándor sem tűnt csalódottnak amiatt, mert „csak” második lett.

– Jóleső érzés volt, hogy szabolcsi riválissal hajthattam a döntőben – jelentett ki Margitai. – Az előző két fordulóban én is hibátlanul mentem, a döntő előtt azonban pályát kellett változtatnom, és ez kissé megzavarta a lovaimat, a kettes akadálynál rontottunk egyet. Ez öt másodperces büntetéssel járt, így hiába értem be valamivel hamarabb a célba, mint Gyuri, ő lett az első.

A díjugratók is szimultán verseny keretében viaskodtak egymással, a gyermek korosztályban még az is a kikötés volt, hogy saját tervezésű jelmezben kellett megjelenniük az indulóknak a többezres közönség előtt. A félig fiú, félig lány jelmezt viselő Kovács Roland (Timpex LK) magabiztos lovaglással, minden fordulóban maga mögé utasítva ellenfeleit vehette át a győztesnek járó jutalmat.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!