szon-sportoldal

2011.12.01. 10:32

Triplák nélkül nincs győzelem!

Az Albacomp elleni pénteki hazai meccsen mindent megtesz az NYKK a tavalyi bravúr megismétléséért.

Az Albacomp elleni pénteki hazai meccsen mindent megtesz az NYKK a tavalyi bravúr megismétléséért.Tavaly szinte csodaszámba ment, hogy a Marso-Vagép NYKK hazai pályán 87–76-ra legyőzte a mostanihoz hasonlóan akkor is a tabella második helyén álló, az azóta már a spanyol élvonalban vitézkedő Hanga Ádámmal felálló Albacompot. Pénteken (kezdés 18 órakor), az újabb élvonalbeli bajnokin lehet ismételni. A győzelem most is akkorát szólna, mint egy évvel ezelőtt?

– Istenigazából most sem mi vagyunk a mérkőzés egyértelmű esélyesei, de azért nagyobb esélyt érzek a győzelemre, mint egy éve a kezdés előtt – válaszolta a kérdésre Ferenczi Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Az akkori sikerünkben nagy szerepet játszott, hogy tizennégy hárompontost dobtunk, egyáltalán, remek dobóformát mutattunk, emellett pedig védekezésben sikerült megállítani az Albacomp gyors indításait és lepattanóharcban is felvettük vele a versenyt. Úgyhogy a recept adott, most már „csak” az kell, hogy mindezeket ismételten megvalósítsuk.

Ha már a megnyert mérkőzéshez vezető út kapcsán távoli dobások szóba kerültek, jegyezzük meg, ebben a bajnokságban eddig csehül állnak ezen a téren a nyíregyháziak. A Kaposvár elleni hét trojka jelenti az idénycsúcsot, Jászberényben jött még össze elfogadható mennyiség ebből a műfajból, számszerint hat. Mindezek megerősítik a tréner szavait, vagyis sikeres távoli kísérletek ellen nehéz nyerni (ellenpélda a ZTE elleni meccs, amikor mindössze két behullott hármassal nyert a csapat).

Minden egyes sikerre szükségük van

– Érdekes ez, mert jó hárompontosdobóink vannak, ám valahogy a helyzetek többségét nem sikerül értékesíteni – világított rá egy érdekességre Ferenczi Tamás. – Kevés az egyéni betörés után kiosztott labda, bár ebben a műfajban a Paks ellen némileg előreléptünk, mert Stefan Fekete többször is jól passzolt ki a sűrűből, de a kísérletek többsége célt tévesztett. Ezt a játékelemet is gyakoroljuk rendesen, bízom benne, hogy a pszichés gát mielőbb leesik a csapatról, és akkor legalább olyan százalékban fogjuk értékesíteni a hármasainkat, mint a tavalyi szezonban.

Az Albacomp játékoskeretének összetétele többféle harmcmodorra ad lehetőséget, az egyik fő fegyvere a pénteki vendégnek a magas szerkezet. Mi lesz erre a válasza az NYKK-nak?

– Valóban, Damian Hollis, Bódi Ferenc és Hendlein Roland személyében három olyan játékosa is van a fehérváriaknak, akik a hármas és négyes szerepkörben is bevethetőek – így a nyíregyházi tréner. – Ehhez tudnunk kell alkalmazkodnunk, és igyekeztünk is megfelelően felkészülni az ellenfél várható szerkezetére. Hazai pályán semmi esetre sem mondunk le a győzelem megszerzésének lehetőségére, hiszen minden egyes sikerre nagy szükségünk van.

A paksi meccset vállsérülés miatt kihagyó Djordje Djogo az utóbbi napokban már teljes intenzitással edzett, így Ferenczi Tamás elvileg a legerősebb keretét vetheti be, a magyar állampolgárként hazai pályán bemutatkozó László Róbert is a csapatban lesz.

NB I. A csoport

Férfiak, a 9. forduló műsora

Péntek, 18: Marso-Vagép NYKK–Albacomp, SZTE-Szedeák–Jászberény.

Szombat, 18: Szolnok–Zalaegerszeg, Falco KC–Kecskemét, Pécsi VSK–Paks, Sopron–Körmend, Kaposvár–Debrecen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!