szon-sportoldal

2011.12.06. 12:59

Vízválasztó szomszédolás

Az edzőváltáson átesett és légióskontingensét bővítő Debrecen vendége lesz szerdán a Marso-Vagép NYKK.

Az edzőváltáson átesett és légióskontingensét bővítő Debrecen vendége lesz szerdán a Marso-Vagép NYKK.Legutóbb a csapat jászberényi mérkőzése előtt tettük fel azt a lemezt a korongra, hogy vízválasztó jellegű. Abból a szempontból legalábbis, hogy a következő mérkőzésekre vonatkozóan eldőlt: felfelé vagy inkább lefelé kell-e figyelnie a Marso-Vagép NYKK-nak. Az élvonalbeli férficsapat szerdai bajnokija előtt hasonló a helyzet: a szomszédvári, debreceni fellépés eredménye határoz arról, hogy az esztendő végi hajrá a felsőházi remények életben tartásáról, esetleg szerényebb célokról fognak-e szólni.

– Abból a szempontból valóban vízválasztónak tekinthető a mérkőzés, hogy amennyiben veszítünk, akkor alaposan megnehezítenénk a saját magunk dolgát a következő időszakra – adott megerősítést Ferenczi Tamás, a csapat vezetőedzője. – Ugyanakkor csakis a győzelemben gondolkodunk, és ezért mindent meg is fogunk tenni. Ha ez megvalósul, akkor nyugodabban várhatjuk a naptári évből még hátralévő három mérkőzésünket. Az biztos, hogy nem számíthatunk könnyű fellépésre Debrecenben, hiszen a hajdúságiak a közelmúltban edzőt cseréltek és harmadik légióst szerződtettek, nem tudni, hogy a színre belépők milyen változást hoztak a csapat életébe. Nekünk ugyanakkor csak a saját dolgunkkal kell foglalkoznunk, ha rá tudjuk erőltetni az akaratunkat a hazaiakra, akkor megnyerhetjük a mérkőzést. Bízom benne, hogy ugyanolyan szinten tudunk majd védekezni, mint pénteken az Albacomp ellen, a támadójátékunknak viszont feltétlenül javulnia kell.

Ami a nyíregyházi tréner által is említett debreceni változásokat illeti, az edzői poszton a finnt spanyolra cserélték, Mika Turunent Raul Jimenez Martin váltotta. A játékoskeret pedig a 23 éves amerikai Damian Saunderssel egészült ki, aki a hármas-négyes poszton bevethető, és a kaposvári debütálása alkalmával négy pontot ért el. Visszatérve az NYKK-ra, a csapat eddig megnyerte azon mérkőzéseit, amelyeket meg kellett nyernie – a klub háza táján senki nem bánná, ha a szerdai szomszédolás után is el lehetne még mondani mindezt.

– Aggódnunk azért nem kell az eddigi szereplés miatt, mert az úgymond kötelezőnek titulált mérkőzéseinket megnyertük – így Ferenczi Tamás. – Az igazán nagy bravúrok még hiányoznak, amikor ezek közelébe kerültünk a Körmend vagy méginkább az Albacomp ellen, akkor azért kiderült, hogy még nem vagyunk elég jók az ilyen hangzatos sikerekhez. A szimpatikus vesztes szerepét már többször betöltöttük, de ebből a továbbiakban nem kérünk!

NB I. A csoport

Férfiak, a 10. forduló műsora

Szerda: Factum Sport Debrecen–Marso-Vagép NYKK (18 óra), Jászberény–Sopron (19).

Péntek: Kecskemét–Szolnok.

Szombat: Paks–Zalaegerszeg, Körmend–Falco KC, Albacomp–Pécs, Kaposvár–SZTE-Szedeák.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!