szon-sportoldal

2011.12.10. 18:39

WPC Világbajnokság Rigában

Az erőemelők legnagyobb nemzetközi versenye a profi WPC Világbajnokság, melyet a közeli napokban rendeztek meg Lettország fővárosában, Rigában.

Az erőemelők legnagyobb nemzetközi versenye a profi WPC Világbajnokság, melyet a közeli napokban rendeztek meg Lettország fővárosában, Rigában.

A több napon át tartó versengésen 14 ország több mint 500 versenyzője vett részt.

 Hazánkban a sportág vezetése nemrég döntött úgy egy elnökségi ülésen, hogy a nagyszámú versenyző miatt kettéválasztják a sportágat fekvenyomó és erőemelő szakágra.

A fekvenyomók vezetőjének a miskolci Mészáros Lászlót választották, míg az erőemelők irányítását a mátészalkai Szűcs Attila kapta meg. Ez utóbbi megbízás érdekessége, hogy Szűcs Attila még aktívan versenyez, így a világkupán nem csak vezetői, hanem versenyzői erényeit is bizonyíthatta.

A magyar válogatott így két csapatot a WPC Világbajnokságon, egyet fekvenyomásban és egyet erőemelésben.

Megyénket két versenyző, a masters2. korosztályú Kocsis József, illetve nyílt kategóriában Szűcs Attila képviselte, akik mindketten a Club Glamour a Gróf team és a Biotech USA versenyzői.

Először Kocsis József kezdett a 110kg-os masters2 kategóriában, aki egy orosz versenyző mögött ezüstérmet szerzett.

Szűcs Attila a népes mezőnyt felsorakoztató100kg-os nyílt kategóriában indult, ahol 18 versenyző állt rajthoz.

Az első szám a guggolás volt, ahol 320 kg-ig jutott, fekvenyomásban a 200 kg-os kezdőgyakorlata volt csak érvényes, míg felhúzásban 255 kg-ig jutott, így összetettben a világbajnokság negyedik helyét szerezte meg.

Versenyzőink ezen a versenyen is bizonyították, hogy a világ elitjéhez tartoznak ebben a sportágban.

Holes István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!