szon-sportoldal

2012.01.31. 09:57

Ott sem Messik rohangálnak...

Egy éve gyűri az ipart az osztrák hatodosztályban Lovas István és Vadon Dávid.

Egy éve gyűri az ipart az osztrák hatodosztályban Lovas István és Vadon Dávid.A bájos hegyi falu, Münichreith futballcsapatához szegődtek, amely az előző évadban elért negyedik hely után szeretné feljebb tornázni magát. A mutatvány nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak, a gárda egy kivétellel valamennyi ellenfelét „legyalulta” az őszi idényben – a két magyar hathatós közreműködésével.

– Szomorú, de igaz, még ezen a szinten is sokkal jobbak a körülmények, mint otthon – jellemezte tömören és röviden a két ország futballviszonyai közötti szakadéknyi különbséget Vadon Dávid. Mint ismert a kapus korábban a az angol Manchester Cityben is megfordult, míg Lovas János a Várda SE csatáraként villantott, majd csapott fel légiósnak. –A pályák és az öltözők állapota összehasonlíthatatlan, nem beszélve a háttérről, amit itt ígérnek, az utolsó betűig betartják: soha nem keresnek kifogást, az elvégzett munkát, a teljesítményt megfelelően díjazzák. A bajnokságban veretlenek vagyunk, tizenhárom őszi meccsből tizenkettőt megnyertünk, hat pontos előnnyel vezetjük a tabellát. Egyértelműen a a feljutás a cél, ebben próbálunk minél többet segíteni. Jól megy a védés, összesen tizenegy gólt kaptam, de több meccset lehoztam „nullára”. Lovas Istvánra sem lehet panasz: tizenötször talált be, fölényesen uralja a házi góllövőlistát, szóval köszönöm, megvagyunk.

A huszonhárom esztendős cerberus megcáfolta ama vélekedést is, miszerint Ausztriában „nyugisabbak” az emberek: náluk is felmegy a pumpa, ha például becsúszik egy-egy keményebb belépő.

– Kint is előfordul, hogy összeugranak a játékosok. Nem állítanám, hogy az osztrákok halvérűek lennének, rendesen oda teszik magukat a meccseken. Hatodosztály ide vagy oda, itt is meg kell izzadni a győzelemért, bár az is igaz, nem Messik rohangálnak a pályákon... Alig ezer ember lakik Münichreithben, de azért százötven-kétszázan összeverődnek a hazai mérkőzésekre, a rangadókra még háromszázan is. Az utóbbi hónapokban már mi is munka mellett játszunk, mint a többiek, éppen a napokban értesítettek, hogy február 1-én várnak vissza.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!