szon-sportoldal

2012.02.10. 12:10

A legfontosabb az, hogy a gyerekek szeressenek focizni és mozogni

Nem minden focista palántából lehet a Barcelona, vagy a Manchester United sztárja, ám az lenne a jó, ha valamennyi gyerek örömét lelné a fociban, a mozgásban, tagja lehet egy jellemformáló közösségnek.

Nem minden focista palántából lehet a Barcelona, vagy a Manchester United sztárja, ám az lenne a jó, ha valamennyi gyerek örömét lelné a fociban, a mozgásban, tagja lehet egy jellemformáló közösségnek.Akár ez is lehetne a mottója annak a sajtótájékoztatónak, amelyet pénteken délelőtt  a Filo Focicsarnokban tartott négy, a labdarúgó utánpótlásnevelést zászlójára tűző nyíregyházi klub. Ők alapították meg a Labdarúgó Utánpótlás Egyesületek Társulását, amelynek tagjai megtartják önálló jogi egységeiket, továbbra is önállóan gazdálkodnak és versenyeztetnek, de a gyerekek, a fejlesztések érdekében szorosan együttműködnek.

A Szilvási István vezetett Monbebé Alapítvány 1994 óta foglalkozik főként  óvodáskorú gyerekekkel, mintegy négyszáz fiatalt mozgatnak rendszeresem, tanítják a labdarúgás és a kézilabda alapjait. A Monbebé vállalta magára a társulás adminisztratív és szervezési, valamint koordinációs feladatait.

 A Márton  Péter irányította Filó SE mintegy nyolcvan fiatallal foglalkozik tizenhat éves korig, célkitűzésük a város déli részén élő szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek beintegrálása a rendszeres sportolásba. A tavaly alakult Fiatal Gyémántok SK alapítója és ügyvezetője Kovács Ottó, közel hetven 4-9 éves fiúval és leánnyal foglalkoznak, a sport mellett az életre nevelés is céljuk. Az MKO SC SE Mózer Zsolt és Kovács Beáta irányításával mintegy negyven óvodással és általános iskolással ismerteti meg  a labdarúgás alapjaira, ők a város északi területén élő szociálisan hátrányos gyerekeket szeretnének megnyerni a  rendszeres sportolásra, mozgásra.

A klubok által létrehozott társulás abban is szerepet vállal, hogy rendszeres tornákkal is biztosítja  a fiatalok versenyeztetést, azt, hogy a gyerekek sikerélményekkel is gazdagodhassanak.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!