szon-sportoldal

2012.02.08. 11:40

Az elnök is csatasorba állt Tuzséron

A község futballcsapata a bajnokság végére is szeretné megőrizni NB III-as tagságát.

A község futballcsapata a bajnokság végére is szeretné megőrizni NB III-as tagságát.Miután edzőmeccset előkészületek nélkül nem érdemes vívni, és a hétvégén már a negyedik forduló kezdődik a Tuzsér SE által is érintett nyíregyházi műfüves felkészülési tornán, ezért az NB III-as Tisza-parti alakulat már negyedik hete készül a tavaszi bajnoki folytatásra. Sőt, Szabó István edző már ezt megelőzően is összehívta tanítványait, hiszen a csapat érdekelt volt a Cigándon megrendezett teremtorna döntőjében.

Mint minden kezdet, a tuzséri évkezdés is gyötrelmekkel teli volt, a téli szünet után nehezen vették fel a munka ritmusát a játékosok, ezek után törvényszerűnek bizonyult a gyengébb szereplés a felkészülés első mérkőzésein. Aztán kiegyenesedtek a sorok, az ukrán különítmény (Olekszandr Hrickevics, Olekszandr Szepta és az őszi szezon második felére újra tuzséri mezt öltő Miroszlav Babjak) is beállt a sorba, ezután a keret már létszámban és minőségben is az őszi hajrában jól teljesítő csapatra hasonlított.

Lakatos Tibor szakosztályvezető tájékoztatása szerint akadnak változások is a keretben: Iván Attila a szintén NB III-as Várda SE-t választotta, az ő távozása a legérzékenyebb veszteség, amit nehéz lesz megfelelően pótolni. A Nyírmadára távozó Szűcs Béla indokait megértette a vezetőség, ő nagy távolság miatt váltott.

Fiatalok is a fedélzeten

– Az érkezők közül a két nagy visszatérőt, Tóth Árpádot, aki egyben az egyesület elnöke is, és Szőr Istvánt, a csapat színeiben nagyon eredményes kapus visszatérését emelném ki, akik mentálisan és szakmailag is sokat lendíthetnek a csapat szekerén – mondta a visszatérőkről Lakatos Tibor. – A kért rutinos játékos mellett a csapattal készül a fiatal korosztály képviseletében Halász Péter, aki a Kótajból érkezik, Orgován Csaba a testvérét, Orgován Krisztiánt követve a tiszabezdédi gólgyártást hagyja abba a kedvünkért, míg Iván Sándor szintén a távozókat hivatott pótolni. Továbbra is a keret tagja az utánpótlás üdvöskéi közül Péter Csaba, Révész János és Vantyuch Béla.

A szakosztályvezető hozzátette: az átigazolási időszak végéig még várható változás a játékoskeretben, de ezek majd csak az edzőmérkőzéseken tapasztaltak alapján valósulhatnak meg. A tuzsériak is küzdenek a mostoha időjárási viszonyokkal, a hétvégi felkészülési tornán elmaradt mérkőzésüket csütörtökön déltől pótolják be a Nyírsuli U17-es csapata ellen. A tavaszi szezonra pedig mi más lehetne a célja a csapatnak, mint minimum az őszi tizenkettedik helyezés megőrzése, vagyis a bentmaradás kiharcolása. A hagyományok köteleznek, a tuzséri csapat manapság már azzal büszkélkedhet, hogy a megyében az egyik legrégebbi tagsággal rendelkezik az NB III-ban – miközben a másodosztályt is megjárta.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!