szon-sportoldal

2012.02.13. 11:39

Csúszva-mászva is ki lehetett volna kapni

Nem a bajnok elleni vereség a fájó, hanem az, hogy Ferenczi Tamás akaratbeli hiányosságokat is látott.

Nem a bajnok elleni vereség a fájó, hanem az, hogy Ferenczi Tamás akaratbeli hiányosságokat is látott.Nyíregyházán nehéz nyerni – az élvonalbeli férfimezőny legjobbj csapatainak edzői is gyakran élnek ezzel a megállapítással. A szombati esti bajnoki után Pór Péter szolnoki trénernek nem így kelett kezdenie a mondandóját, mivel tanítványai a látottak alapján reális különbséggel, könnyedén nyertek 104–71-re a Marso-Vagép NYKK otthonában.

– Nyilvánvalóan nagyobb ellenállásra számítottam, és bizakodó is voltam, mert a csapat múlt heti edzésmunkája nem utalt arra, hogy ilyen gyenge teljesítménnyel fogunk előrukkolni – mondta Ferenczi Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője. – A legjobban azonban egy-két játékosom akaratbeli gyengesége lepett meg, mert úgy is ki lehet harminc ponttal kapni a Szolnoktól, hogy közben azért kaparunk és csúszunk-mászunk. Hogy kikre gondolok? Először az öltözőben akarom ezt tisztázni a csapattal, a nyilvánosság előtt egyébként sem szeretnék neveket mondani. Akinek nem inge, az ne vegye magára. A mi játékoskeretünk nem bírja azt el, ha gyenge teljesítmények vannak a kezdő ötösben. Ha a Szolnoknál lett volt ilyen, akkor egyből azonos tudású játékost tudnak a pályára küldeni, és mindamellett az is érződött, hogy ellenfelünk nagyon komolyan vette a mérkőzést, és tudtunkra adta, hogy mást nívót képvisel, mint mi.

Kulcsfontosságú meccs lesz a szombati

Roppant szoros a tabella középmezőnye és az alsóháza. Az NYKK továbbra is két győzelemnyire áll a felsőházi rájátszástól, de ugyanennyire az osztályozós tizenharmadik helytől is. Az elmúlt hetek teljesítménye arra utal, hogy inkább visszafelé érdemes tekingetni.

– Felesleges még számolgatni, de kétségtelen, hogy ez a bajnokság másabb, mint a korábbi években – reagált a felvetésre a szakvezető. – Egyrészt most nincsenek a mezőnyből kilógó csapatok, amelyek elvitték a kiesőhelyet, másrészt a kiírás is más, hiszen az alapszakasz utolsó és az utolsó előtti helyezettje osztályozót játszik a bentmaradásért. Hétvégi vereségével már biztosnak látszik, hogy a Zalaegerszeg lesz az egyik osztályozós, nekünk a Sopronnmal, a Szegeddel, a Debrecennel és a Jászberénnyel együtt az a célunk, hogy elkerüljük a másik, még kiadó helyet. A tizedik pozíciónk még biztonságosnak is látszik, a győzelmek száma viszont még nem ad számunkra megnyugvást, hiszen nagyon tömörré vált mögöttünk a mezőny. Ezért lesz kulcsfontosságú a szombati, Pécs elleni hazai mérkőzésünk.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!