szon-sportoldal

2012.02.28. 11:18

Duplán duplázott a kapus

Csapata mellett Tóth Szilveszter kapus is megvédte címét a felkészülési tornán.

Csapata mellett Tóth Szilveszter kapus is megvédte címét a felkészülési tornán.Civil foglalkozásából adódóan kedden délelőtt gyerekeknek tartott közlekedésbiztonsági előadást, de Tóth Szilveszter a „Hogyan lettem a műfüves felkészülési torna legjobb kapusa egymás után kétszer is?” tárgykörben is kiállhatott volna a hallgatóság elé. Merthogy a jelek szerint két dolog állandó a megye 36 csapatát nyolc héten át megmozgató nyíregyházi tornán: a Nyírbátor nyeri és Tóth Szilveszter a legjobb kapus. Az elmúlt két évben legalábbis ez történt.

– Biztos, hogy nem járunk rossz úton, ha megnyertük ezt a felkészülési viadalt, de azért beugranak a tavalyi emlékek is – mondta a Football Factor Kupa legjobb kapusának választott Tóth Szilveszter. – Egy éve a Joma-kupa mellett a műfüves tornát is megnyertük, aztán a tavaszi bajnoki folytatásban nem úgy alakultak a dolgaink, ahogy azt elterveztük. Persze, ez a mostani egy teljesen más csapat, miként a bajnokság is, úgyhogy nem érdemes párhuzamot vonni a kettő között.

Nem bánná, ha kezdődne a bajnokság

Az NB III. Tisza-csoportjában élen álló nyírbátoriak kevés híján lekopírozták az őszi gólkülönbségüket (31–9), hiszen a tornán 33–3-as mutatóval zártak. Úgy, hogy az egyenes kieséses szakaszban már egyetlen gólt sem kaptunk. Ezek után nem csoda, hogy bátori lett a gólkirály (Nagy Dávid) és a legjobb kapus is.

– Hétközben is játszottunk edzőmeccseket, akkor azért többször rezdült a hálónk, és előfordult olyasmi is, hogy hátul hibázgattunk – véli Tóth Szilveszter. – A műfüvesen végig jól ment a futball a csapatnak, az utolsó két meccs alapján a kapuból nézve is az látszott, hogy egész szépen összeálltunk, bizakodóak lehetünk. A magam részéről már nem bánnám, ha kezdődne a bajnokság, semmi akadályát nem látnám annak, hogy már a hétvégén pályára lépjünk. Ilyenkor, amikor felvesszük a bajnoki ritmust már érzem a bizsergést, és mivel nem kevés edzőmeccset játszottunk, felkészültnek érzem a csapatot a folytatásra. A kiírás szerint azonban csak március tizedikén van jelenésünk az első bajnokin, éppenséggel Baktalórántházán.

Éppenséggel, hiszen a Football Factor Kupa helyosztói úgy alakultak, mintha a tavaszi nyitányt hozták volna előre a Tisza-csoportból. Bő másfél hét múlva ugyanis éppúgy Tiszakanyár–Kemecse és Baktalórántháza–Nyírbátor mérkőzéseket rendeznek, mint ahogy a műfüves torna zárasaként a bronzmérkőzésen és a döntőben. Ilyenkor az is cél, hogy minél több mindent eltitkoljanak egymás elöl az érintettek?

Nyírbátor szívesen megőrizné első helyét

– A játékosokban aligha volt ilyen érzés, de lehet, hogy edzőnk, Fogarasi Zoltán nem azt a csapatot küldte a pályára, amit a bajnoki rajton tervez – így a 33 éves játékos, akinek öccsével, Krisztiánnal kell megküzdenie a nyírbátori 1-es mezért. – Bennem inkább az munkált, hogy ússzuk meg valahogy sérülés nélkül, ellenkező esetben biztos, hogy szikrázó lenne a baktai bajnoki rajt. Szerencsére a nyolcvannyolcadik percig sportszerű volt a hangulat, akkor történt egy kis kakaskodás a baktai Kozma József és csapattársunk, Varga Krisztián között, ami után amilyen nagy tumultus alakult ki, olyan hamar le is zártuk egymás között a történteket. Jól ismerjük a baktaiakat, ők is minket, mindkét fél elismerte, hogy futballpályára nem valók az ilyen jelenetek, az eredményhirdetésnél már békésen álltunk egymás mellett. Biztos vagyok benne, hogy emiatt egyik félben sem maradt tüske a jövő szombati mérkőzésre.

Mindenesetre így is lesz, ami motiválja a feleket a nyitányon, hiszen a Nyírbátor szívesen megőrizné első helyét a megyei derbi után is, Baktalórántházán pedig nemcsak a vasárnapi döntő, hanem az augusztusi rajt eredményére (az ő szempontjukból 0–4) is emlékeznek...

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!